Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



TERRORISMI KASV PÕHJUSTAS LAIALDASE IDF OPERATSIOONI NABLUSES
03.03.07  

Eelmisest pühapäevast alates on Iisraeli Kaitsevägi (IDF) tegutsenud Nabluses, et peatada sellest linnast lähtuv terroritegevus. Nablus, mida nimetatakse nii Piibli kui ka juutide poolt tänapäevani Sekemiks, on muutunud mitmete erinevate terrorirühmituste, sealhulgas ka Hamasi ja Fatah´ga seotud rühmituste kasvulavaks. Haaretz kirjutab, et suurem osa nii ärahoitud kui ka täideviidud enesetapurünnakutest möödunud aastal kavandati ja valmistati ette Nabluses.

Arutz Sheva teatab, et käimasoleva operatsiooni käigus, millele IDF andis nimeks "Kuum talv", on avastatud kolm pommilaborit ja vahistatud ligikaudu kümme tagaotsitavat terroristi. Erinevate terroriorganisatsioonide liikmed on pidanud tulevahetust Iisraeli sõduritega ning on rünnanud IDF-i lõhkeseadeldiste ja molotovi kokteilidega. Aeg-ajalt on linnas kehtestatud liikumiskeeld, et ära hoida tsiviilelanike tulevahetuse keskele sattumist ja nende vigasaamist. Brigaadikindral Golan ütles IDF ametlikul võrguleheküljel: "pole kahtlust, et nii kaua, kui operatsioon kestab, toome me päevavalgele rohkemgi relvi, pommilaboreid ja erinevaid terroristliku infrastruktuuri lülisid...mis kahtlemata vähendab terroristide suutlikkust rünnakute läbiviimiseks."

Terrorismivastane kampaania jätkub ka teistes piirkondades Juudeas ja Samaarias (mida enamasti nimetatakse Läänekaldaks). Kolmapäeva hommikul tappis salajane piiripolitseiüksus "Yamas" Jeninis ühe Iisraeli poolt kõige tagaotsituma terroristi Ashraf Sa´adi. Arreteerimist vältida püüdes avasid Sa´adi ja tema kaks kaaslast "Yamas"'i liikmete pihta tule ning järgnevas tulevahetuses said kolm palestiina araablast surma. Sa´adit, Palestiina Islami Dzihaadi (PID) liidrit, iseloomustati kui megaterroristi, kes on seotud mitmete enesetapurünnakutega, sealhulgas möödunud nädala ebaõnnestunud rünnakuga Tel Avivist lõunas, kirjutab IDF-i võrgulehekülg. PID tõotas vastata "vägivaldselt ja sokeerivalt", teatab Media Line. Sa´adi surma tagajärjel on ägenenud Kassam-rakettide tulistamine Gaza sektorist Lääne-Negevisse.

Selle nädala alguses pussitasid kaks 18-aastast araablast Safa külast Juudeas surnuks juudi asuniku Erez Levanoni (42) ajal, kui ta oli palvetamas. Petlemmast lõunas asuva Gush Etzioni asundustebloki Bat Ayini asundusest pärit kolme lapse isa Levanon oli läinud palvetama lähedusesasuvasse oliivisalusse. Palestiina araablastest teismelised, kelle politsei kinni pidas, ütlesid, et mõrvamotiivid olid natsionalistlikud, kirjutab Jerusalem Post.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.