Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



MASADA SAAB "ILURAVI"
17.03.07  

Haaretz kirjutab, et möödunud nädalal viidi lõpule Heroodes Suure Masada palee freskode keerukas konserveerimisprojekt. Masada on ajalooline paik, kus asus Heroodese talvepalee, mis Juutide Ülesõusu ajal oli selootide viimaseks vastupanukantsiks. Siin leidis aset üks kõige dramaatilisemaid ja sümboolsemaid akte juutide ajaloos, kui vastuhakkajad eelistasid kollektiivset enesetappu roomlastele allaandmisele. See paik kantud UNESCO Maailmapärandi nimekirja.

Põhjapoolse Masada palee freskod leiti põhjalike arheoloogiliste väljakaevamiste käigus kuuekümnendatel aastatel. Freskod konserveeriti tolle aja parimate tehnoloogiate abil, kuid neljakümne aasta jooksul on nende seisukord tõsiselt halvenenud. Freskod paigutati spetsiaalsesse restaureerimislaborisse Masada kompleksi all. Suurem osa neist jäetakse sellese paika ehitatavasse uude muuseumi, mis peagi külastajatele avatakse.

Mõned freskod paigutati tagasi palee lõunapoolse seina sisse, mis on paremini varjatud kahjustava päikesevalguse eest. Paleest eemaldatud freskod asendati koopiatega, mis on valmistatud sama tehnikaga, mida kasutati Heroodes Suure ajal. Fresko maalitakse krohvile, kui see on veel niiske ning pärast kuivamist võib see säilida algsete värvidega tuhandeteks aastateks.

Masadal on veel teisigi asju, mille taastamisega kiire on. Jpost kirjutab, et Masada lõunakülg on kolm aastat tagasi olnud tugevate vihmade ja tormide tõttu varisemisohus. Valitsus on tormikahjustuste likvideerimiseks eraldanud 10 miljonit seeklit (umbes 30 miljonit EEK).

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.