Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



WINOGRADI RAPORT VÕIB TEKITADA POLIITILISE MAAVÄRINA
17.03.07  

Üks kõige mõjukamaid umbes viiekümnest uurimiskomisjonist, mis pärast Liibanoni sõda sõjapidamise juhtimise uurimiseks moodustati, peab aprilli lõpus esitama aruande. Ajakirjandusse lekkinud andmetel sisaldab Winogradi komisjoni eelaruanne järeldusi selliste isikute kohta, nagu peaminister Ehud Olmert, kaitseminister Amir Peretz ja Iisraeli kaitseväe endine ülemjuhataja Dan Halutz. Halutz on juba tagasi astunud, kuid raport võib esitada kahe poliitiku kohta piisavalt hukkamõistvaid järeldusi, et Iisraelil võib seista ees valitsuse vahetus, kirjutab Jerusalem Post.

Winogradi raport hoidub andmast peaministrit ja kaitseministrit puudutavaid soovitusi kuni lõppraporti avaldamiseni järgneva kuue kuu pärast. Esialgsed järeldused võivad siiski olla piisavad poliitiliste rahutuste tekkimiseks. Ka terava kriitika puhul Olmerti aadressil usuvad vaid vähesed kommentaatorid, et ta ametist vabatahtlikult lahkub. Teised Kadima liikmed võivad üritada teda loobuma sundida ning sellisel juhul on kõige tõenäolisemateks kandidaatideks tema asemele välisminister Tzipi Livni ja julgeolekuminister Avi Dichter.

Binyamin Netanyahul, kes on hetkel selgelt kõige populaarsem poliitik Iisraelis, on samuti võimalik jõuda peaministritoolile, kui ta suudab koguda 120-st Knesseti liikmest 61 toetuse. See võib osutuda siiski ebatõenäoliseks stsenaariumiks, sest eeldab vähemalt kümne Kadima liikme tagasipöördumist Likudisse. Mitmed neist lahkusid pooleteise aasta eest Likudist, sest nad ei olnud rahul Netanyahu juhtimistööga. Ja lõpuks, Knesset võib võtta vastu otsuse algatada uued valimised. Taoline otsus nõuab hääletust Knessetis, kusjuures kaks kolmandikku peab olema nõus uute valimistega. Israel Katz Likudist on sellesisulise eelnõu juba esitanud. Samas on selle eelnõu läbiminek vähetõenäoline. Järgmised valimised Iisraelis peaksid toimuma aastal 2010.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.