Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



SOLANA SÜÜRIAS: SURVEAVALDAMISE ASEMEL KINGITUSED
17.03.07  

EL välispoliitikat juhtiv Javier Solana mahendas palestiina araablaste ja Hizb´Allah terrori toetamist Süüria valitsuse poolt. Selle asemel, et avaldada Süüriale selle tegevuse lõpetamiseks survet ja taotleda kahe Iisraeli sõduri vabastamist Hizb´Allah käest, pakkus Solana Süüriale diplomaatilist kingitust ja moraalset toetust, öeldes: "Me tahame teha võimalikult palju selle heaks, et teie riik võiks saada tagasi 1967. aastal kaotatud territooriumi," teatab Ynet News. Kõnealuseks territooriumiks on Golani kõrgendikud, mis on Iisraelile kaitse jaoks strateegiliselt ülitähtsad.

Iisraeli vasakpoolsed poliitikud ütlesid Solana sõnadele vastuseks, et Iisrael peaks tõepoolest Golanilt taanduma vastutasuks piirkonna demilitariseerimise ja laiaulatusliku rahuleppe eest, mis hõlmaks Hamasi ja Hizb´Allah lammutamist. Ülejäänud Knesseti liikmed siiski reageerisid Solana väidetele teravalt. Yisrael Katz Likudist teatas: "Iisrael ei taandu Golani kõrgendikelt iialgi; see piirkond on Iisraeli lahutamatu osa ning on selle julgeoleku ja kaitse jaoks eluliselt tähtis. Likudi liige ja endine välisminister Silwan Shalom nimetas Solana kommentaare "täielikuks diplomaatiliseks krahhiks". Strateegiaminister Avigdor Lieberman ütles, et Solana avaldus tõestas, et EL "müüb majandushuvide pärast Iisraeli maha", kirjutab Arutz Sheva.

El on pikka aega toetanud Iisraeli väljatõmbumist Golanilt ning selles mõttes ei olnud Solana väited üllatuseks. Jerusalem Post'i poolt tsiteeritud Iisraeli ametnikku sõnul taoliste arvamuste avaldamine praeguses olukorras "ei olnud see, mida Süürial vaja oli kuulda,". Knesseti liige Nissan Slomiansky, keda Post samuti tsiteeris, ütles väga tabavalt: "Solana peaks teadma, et kui ta tahab jätkuvalt olla neutraalseks vahendajaks konfliktis olevate riikide vahel, siis on kohatu külastada riiki, mis on tuntud terrori toetajana, ning teha ühepoolseid avaldusi. El-l ja rahvusvahelisel üldsusel oleks kohasem toetada Iisraeli, ainukest tõelist demokraatiat Lähis-Idas ja rahvast, mis teeb kõik võimaliku, et väga rasketes tingimustes reegleid järgida.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.