Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HAMASI VÕIT ON ÄHVARDUSEKS EGIPTUSE VALITSUSELE
03.02.06  

WorldNetDaily kirjutab, et Egiptuse valitsust teeb murelikuks Hamasi võimuletõus.

Palestiina terrorirühmitus Hamas on tihedas liidus Egiptuse Moslemi Vennaskonnaga, mis on Egiptuse presidendi Hosni Mubaraki vastane. Hamas asutati 1987. a. Moslemi Vennaskonna sõjalise haruna. Vennaskond püüab rajada islami teokraatiat kogu Lähis-Idas ja üle kogu maailma. Vennaskonna liikmed osalesid möödunud aastal Egiptuse üldistel valimistel ja võitsid pretsedenditult 20% parlamendi kohtadest. Enne valimisi vahistas Mubarak 1500 vennaskonna aktivisti.

Egiptuse Moslemi Vennaskonna liider Mahdi Akif on olnud Hamasi vaimseks juhiks peale selle vaimuliku liidri Ahmed Yassini mõrvamist aastal 2004. Vennaskonna rajaja Hassan al-Banna on üks tähtsamaid figuure Hamasi jaoks.

Ühe Iisraeli julgeolekuteenistuse esindaja väitel kardab Mubaraki valitsus kaotada kontrolli Siinai üle. On olnud vihjeid, et Hamas tahab kontrollida Siinai alasid koos Moslemi Vennaskonnaga. Taoline stsenaarium tugevdaks aga ka sel territooriumil tegutsevaid al-Qaeda rakukesi. Endine Iisraeli juhtiv sõjandusteadlane Yaakov Amidor märkis, et kõige ohtlikum suundumus Lähis-Idas oleks Moslemi Vennaskonna võrgustiku erinevate rühmituste ühinemine.

Copyright 2004 Word of Life Israel




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.