Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



EIZENKOT: IDF TEADIS, ET RÖÖVITUD SÕDUREID EI OLE VÕIMALIK VABASTADA
03.05.07  

Arutz Sheva kirjutab, et Vinogradi komisjon, mis uurib Teise Liibanoni sõja sündmusi möödunud aastal, avaldab esmaspäeval oma esialgse raporti. Peaminister Ehud Olmerti, kaitseminister Amir Peretzi ja IDF endise ülemjuhataja Dan Halutzi tunnistused avaldatakse kaks nädalat hiljem. World Net Daily kirjutab, et arvatavasti on esialgne raport eriti kriitiline Olmerti otsuse suhtes massiivse maismaarünnaku käivitamiseks vaid 48 tundi enne seda, kui võeti vastu ÜRO resolutsioon relvarahu kehtestamise kohta. Selle invasiooni käigus sai surma 33 Iisraeli sõdurit. IDF endine ülemjuhataja Moshe Ya´alon leiab, et sõdurid pidid oma elu loovutama asjatult ning et Olmert andis käsu operatsiooni teostamiseks poliitilistel põhjustel.

Põjapoolseid vägesid juhatava kindralmajori Gadi Eizenkoti märkused röövitud sõduri Ehud Goldwasseri kodulinna Nahariya koolis toimunud esinemisel heidavad asjale uut valgust. Jpost kirjutab, et sõjaliste operatsioonide eest vastutanud Eizenkot rääkis, et juba kahe tunni pärast peale kahe sõduri röövimist oli IDF juhtidele selge, et sõjalised operatsioonid neid ei päästa. See räägib otse vastu peaminister Ehud Olmerti peamisele sõjakõnele Knessetis, milles ta ütles seadusandjatele ja üldsusele, et vangide vabastamine on sõja peamiseks eesmärgiks. Eizenkot ütles veel, et esialgsete eelduste järgi ei pidanud sõda kestma kauem kui neli kuni kuus päeva. Eizenkoti sõnul oli IDF esialgseks plaaniks mitte lasta end kiskuda kurnavasse sõtta, vaid teostada piiratud operatsioone, mille peamiseks eesmärgiks oli kahjustada tugevasti Hizb´Allah infrastruktuuri ning aidata kaasa ÜRO resolutsiooni 1559 rakendamisele, sundides Liibanoni armeed võtma kontrolli Lõuna-Liibanoni üle.

Jposti andmeil kirjutas Araabia Ühendemiraatide ajaleht Al-Ittihad kolmapäeval, et Iisraeli ja Hizb´Allah vahelised läbirääkimised röövitud sõdurite Goldwasseri ja Regevi vabastamise üle on oluliselt edenenud ning on võimalik, et kokkulepe saab suve lõpuks lõplikult vormistatud. Üks vangidest, keda vahetuseks IDF sõdurite vastu võidakse vabastada, on Samir Kuntar. Ta kannab mitmekordset eluaegset vanglakaristust isa, tema väikese tütre ja politseiniku jõhkra tapmise eest Iisraeli linnas Nahariyas 1979. aastal.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.