Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HAMAS LÕPETAB VIRTUAALSE RELVARAHU - LUBAB KORRALDADA ROHKEM RÜNNAKUID
03.05.07  

Hamas tegi teisipäeval, Iisraeli Iseseisvuspäeval, ebaõnnestunud katse röövida Gazas Hizb´Allah stiilis operatsiooni käigus uusi Iisraeli sõdureid. Rünnak algas sarnaselt Hizb´Allah korraldatud kahe Iisraeli sõduri röövimisega möödunud suvel - rakettide tulistamisega. Ühtekokku tulistati kümme Kassam-raketti, et Iisraeli vägede tähelepanu tõelise operatsiooni juurest, piiril asuvate sõdurite röövimisest, eemale juhtida. Ent Iisraeli Kaitsevägi (IDF) oli taoliseks stsenaariumiks valmistunud ning nurjas Hamasi operatsiooni. IDF eduka vastulöögi aluseks olid kõrgendatud valvelolek, luureinformatsioon ning maa- ja õhuvägede kiire reageerimine, kirjutab Israel Insider. Ühelgi terroristil ei õnnestunud Iisraeli siseneda.

Rünnaku viis läbi Hamasi niinimetatud sõjaline tiib Izzedin al-Qassam, mis väitis, et see oli vastuseks nende kaaslaste ründamisele Samaarias Iisraeli poolt. Nädala jooksul sai kokkupõrgetes IDF-ga surma ligi kümme palestiina araablast, kellest enamus olid relvastatud terroristid. Izzedin al-Qassami esindaja kuulutas viis kuud tagasi alanud relvarahu lõpetatuks ja lubas korraldada uusi rünnakuid. 2006. aasta novembrist kehtinud relvarahu pidi lõpetama Palestiina Omavalitsuse (PO) boikoteerimise ning andma Hamasi juhitavale valitsusele mõningast legitiimsust. Ent palestiina araablaste terrorirühmitused on relvarahu korduvalt rikkunud.

Jerusalem Post'i (Jpost) andmeil astus PO peaminister, Hamasi esindaja Ismail Haniyeh rünnaku kaitseks välja: "Me tegime suuri jõupingutusi vaherahu hoidmiseks ning palestiinlaste seisukoht oli pooldav," ütles ta enne Iiisraeli süüdistamist vastuolude teravdamises. Iisraeli poliitikud omalt poolt lükkasid kõik taolised väited resoluutselt tagasi. Kaitseminister Amir Peretz väitis otsekoheselt: "Hamasi sõjalise tiiva ja Hamasi poliitilise tiiva vahel ei ole võimalik vahet teha - rühmituse eesmärk erinevate tiibade eristamisel on mõõduka poliitilise imidziga uhkustamine samal ajal, kui tegeldakse hävitamisega," kirjutab Jpost. Iisraeli infrastruktuuriminister Benyamin Ben Eliezer ütles, et Iisrael siseneks kõhklemata Gaza sektorisse ja tooks Ismail Haniyehi tema kodust välja, kui Hamas peaks veel mõne sõduri röövima.

Erakorralisel kohtumisel julgeolekunõunikega otsustas peaminister Ehud Olmert ulatuslikke operatsioone Gazas praegu mitte käivitada, seda vastupidiselt mitmete poliitikute ja sõjaväe liidrite nõuannetele. Ta andis loa vaid piiratud operatsioonideks, et peatada rakettide tulistamist, mis praktiliselt tähendab praeguse poliitika jätkamist. Opositsiooni liider Benjamin Netanyahu soovitas valitsusel Gaza sektori kuni Hamasi valitsuse võimult kukutamiseni sulgeda, kirjutab Haaretz.

Iisraeli luureallikad on pikka aega andnud hoiatusi Gaza "liibanoniseerimise" kohta. Nende informatsioon näitab, et erinevad terroriorganisatsioonid on Gaza sektorisse läbi Egiptuse piiri, millel kontroll on peaaegu olematu, smugeldanud tugevaid lõhkeaineid, rakette, mortiirmürske, tankitõrjerakette ja automaatrelvi. Peale selle ehitavad terroristid sarnaste maa-aluste punkrite süsteeme, mida nende kaaslased Liibanonis kasutasid. Enamus analüütikuid usub seetõttu, et varem või hiljem peab Iisrael Gaza sektoris terroristide infrastruktuuri väljajuurimiseks laialdase maismaaoperatsiooni käivitama. Sarnaselt Liibanoniga on Gaza piirkond, kust Iisrael on täielikult taandunud ja mis selle järel on muutunud terroristide baasiks ja Iisraeli ründamise platvormiks.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.