Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



DIPLOMAADID BOIKOTEERIVAD JERUUSALEMMA TAASÜHENDAMISE 40. AASTAPÄEVA TÄHISTAMIST
19.05.07  

Jeruusalemma päeval, mis sel aastal langes kolmapäevale, 16. maile, algasid pidustused, millega tähistatakse Kuuepäevasõja tagajärjel toimunud Jeruusalemma taasühendamise 40. aastapäeva.

Ameerika Ühendriigid ja suurem osa rahvusvahelisest kogukonnast ei saatnud esmaspäeval oma esindajaid seda sündmust tähistavale Knesseti tseremooniale, kuigi nad olid saanud selleks kutse. Saksamaa saatkonna töötaja Iisraelis ütles väljaandele Ynet News, et rahvusvaheline kogukond näeb Jeruusalemma erinevast vaatevinklist ning et "Saksamaa ei saa võtta osa Iisraeli valitsuse ametlikust üritusest, kui see peaks mõista andma, et me tunnustame Jeruusalemma praegusi piire." Ameerika Ühendriigid ei teinud ametlikku avaldust, mis oleks selgitanud, miks praegune suusaadik tseremoonial ei osale. USA saatkonna esindaja vaid kinnitas, et Knesseti üritus "ei olnud suursaadiku päevakavas", kirjutab Jpost.

Arutz Sheva andmeil ütles välisministeerium pühapäeval, et on "kurb ja pettunud", et suurem osa delegatsioonidest teatas pidustustes osalemisest loobumisest. Välisminister Tzipi Livni rõhutas, et rahvusvahelise ringkonna boikotist hoolimata on "Iisrael ja Jeruusalemm lahutamatud". Jeruusalemma linnapea Uri Lupoliansky teatas, et "need, kes ei tunnusta Jeruusalemma Iisraeli riigi pealinnana, ei tunnusta ka Iisraeli riiki". Ta ütles, et "Iisrael on maailmas ainuke riik, mis laseb teistel riikidel oma pealinna boikoteerida ning mitte omada saatkondi selles linnas." 1980. aastal võeti Knessetis vastu "Jeruusalemma seadus", mis kuulutas, et "Jeruusalemm, terviklik ja ühendatud, on Iisraeli pealinn". Pärast seda kolisid praktiliselt kõik varem Jeruusalemmas asunud saatkonnad ümber Tel Avivi.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.