Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



VENE RULETT SDEROTIS SAMAL AJAL KUI PO SÜÜDISTAB IISRAELI GAZA RAHUTUSTES
19.05.07  

Samal ajal, kui maailma tähelepanu on pööratud Hamasi ja Fatah vahelisele sisevõitlusele Gaza sektoris, on Iisraeli linna Sderoti elanikud selle nädala jooksul olnud raketisaju all. Jerusalem Post kirjutab, et viimasel paaril päeval on Sderoti ja selle ümbrusesse maandunud 50 Kassam-raketti ning nende sadu jätkub. Mõned raketid on tabanud maju, elektritrafosid, laohooneid ning umbes 30 inimest on saanud vigastada. Kannatadasaanute hulgas on hiljaaegu immigreerunud etioopia juutidest abielupaar Mivrah ja Ishato Shlomo, kes olid otsustanud oma lapsed linnast välja vanaema juurde saata. Pool tundi pärast seda, kui lapsed oma tubadest mõnede kokkupakitud asjadega lahkusid, prantsatas ühte neist ruumidest rakett ja purustas selle. Kui rakett oleks maandunud pool tundi varem, oleks äsja immigreerunud pere jäänud lasteta.

Üha enam ja enam Sderoti elanikke tunneb end aastaid sõjatsoonis olemisest pinge all olevat. Tunne, et valitsus ja sõjavägi (IDF) on neid hüljanud, süvendab lootusetusetunnet. Paljud leiavad, et valitsus mängib nende eludega vene ruletti ning nad tahaksid teada, miks ei ole IDF-le antud voli Kassamiohu kõrvaldamiseks nende kodukohast. Sderoti linnapea Eli Moyal ütles kolmapäeval pärast 30 raketitabamust: "Möödunud ööl juhtus midagi dramaatilist... Inimesed praktiliselt murdusid. Ma nägin viha ja nägin, et inimesed ei suuda seda enam taluda," kirjutab Jpost. Ent kolmapäeval tuli Hebroni lähedal asuvast Kiryat Arbast Sderoti üks abielupaar, kes tõi kaasa oma süntesaatori. Samal ajal, kui raketid langesid, mängisid nad tänavatel ja üritasid kohalike elanike meeleolu üleval hoida, lauldes heebreakeelset laulu: "Me ei lakka laulmast".

Hamasil, kes vastutab selle viimase raketirünnakute ägenemise eest, on nende rünnakutega arvatavasti kaks peamist eesmärki. Esiteks üritab Hamas lahti saada häbimärgist, nagu oleks ta Iisraeli vastu võitlemisel hambutu ning on hakanud nüüd tegelema poliitikaga. Islami Dzihaad on vastutav suurema osa Kassam-rünnakute eest viimse paari kuu jooksul ning on võtnud juhtiva koha terroritegevuses. Teiseks, Hamas üritab juhtida tähelepanu kõrvale Gaza sisevõitlustest, mis on pühapäeval alanud ja viis päeva kestnud võitlustes nõudnud umbes 50 inimelu. Relvarahu sõlmimiseks on tehtud kuus katset ning need on kõik nurjunud.

Selle suhtumisega samal lainel üritas Hamasi poliitbüroo aseesimees Moussa Abu Marzuk süüdistada Gazas toimuvas kõiki teisi, eriti Iisraeli: "Rahvusvahelisel üldsusel ja araabia riikidel lasub osa vastutusest toimuva eest," ütles ta, lisades, et praegune olukord on finantsilise ja poliitilise piiramise tulemuseks. Hiljem teatas Marzuk: "Kõigi nende sündmuste taga on iisraelllased". See ei ole esimene kord, kui palestiina araablaste esindaja kasutab süü teiste kaela veeretamise taktikat ning süüdistab Iisraeli ja lääneriike konspiratsioonis. Üks Hamasi ametnik süüdistas esmaspäeval Fatah´i koostöös Iisraeli ja USA-ga anarhia tekitamiseks Gazas, kirjutab Jpost.

Peaminister Olmert otsustas kolmapäeval, et Iisrael hakkab Kassamite tulistajate vastu kasutama "karme ja tugevaid" meetodeid. See teeks tõhusalt lõpu Iisraeli vaoshoitusperioodile terrorismi vastu võitlemisel Gazas. Karmide meetodite hulka kuuluvad sihitud atendaadid ja piiratud maismaarünnakud kindlatele sihtmärkidele piiri lähedal. Nende sihiks on terrorismi infrastruktuuri kahjustamine, nii et terroristid ei oleks enam võimelised rakette tulistama. Laiaulatuslikku maismaaoperatsiooni Gazas praegu siiski ei läbi ei viida. "Hamasi valitsus seisab terroritegevuse taga ja on uskumatu, et samal ajal üritab ta saavutada rahvusvahelist tunnustust ja finantsabi," ütleb peaminister oma avalduses.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.