Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



EGIPTUSEST VÄLJAAETUD JUUDID NÕUAVAD OMA AJALOO TUNNUSTAMIST
29.06.07  

Möödunud kolmapäeval tuli Haifas kokku Egiptusest pärit juutide Maailmakongress, kirjutab Jpost. Nad teevad lobitööd omandi hüvitamise ja Egiptuse juutide ajaloolise tragöödia tunnustamise heaks ning taotlevad oma narratiivi lisamist juutide kooliprogrammi kogu maailmas.

Egiptuse Juutide Kongressi juht professor Ada Aharoni ütleb, et holokausti õppimine "ei pea kõiki teisi tragöödiaid ära kustutama." Ta väidab: "Meie tragöödial on Lähis-Ida konflikti lõpetamisel palju olulisem roll. Kui me ütleme [palestiinlastele], et meie olime Lähis-Idas enne islami teket ja araablased, mitte eurooplased, ajasid meid siit minema, siis oleme meie lepituse eest juba maksnud..." Ta ütles veel: "Me oleme ennast taasrajanud ja ei sõdinud kellegagi. Me tahame palestiinlastele näidata, et oma elu on võimalik taastada. Õnnetus tabab sõjas mõlemaid pooli, mitte ainult ühte poolt."

Egiptuse Juutide Maailmakongress teeb tööd ka kogukonna sunnitud lahkumise järel kahjustatud või kaotsiläinud kultuuriväärtuste taastamise heaks. Nende hulka kuuluvad sünagoogid ja muuseumid. Mis puudutab omandi hüvitamist, siis möödunud kuus tagastati Alexandrias endisele juudisoost omanikule Cecili hotell.

Hinnatakse, et 1948. aastal elas Egiptuses umbes 100 000 juuti. Praegu hinnatakse juutide populatsiooni suuruseks Egiptuses 20 kuni 100. Sajad juudid tapeti ja saadeti välja araabia-Iisraeli sõdade järel 1948, 1956. ja 1967. aastal.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.