Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



WAQF TEOSTAB TEMPLIMÄEL TAAS JÄRELVALVETA KAEVAMISI
14.07.07  

World Net Daily (WND) teatab, et peaminister Ehud Olmerti kantselei on andnud Templimäge haldavale organisatsioonile Waqf loa järelvalveta kaevamiste teostamiseks pühapaigas. Palestiina araablaste allikate andmeil taotles Waqf luba kaevamiste teostamiseks Al Aqsa mosee all, et paigaldada moseesse uusi elektri- ja telefoniliine. Esialgu lükkas peaministri kantselei taotluse tagasi, kuid pärast Jordaania valitsuse pöördumist lubas peaminister kaevamiste läbiviimist. Waqf on selle töö jaoks toonud kohale rohkelt varustust ning alustas sel nädalal suure tunneli kaevamist, mis lookleb Al Aqsa mosee juurest kõrvalasuva Kaljumosee juurde.

Komisjon, mis tegeleb Templimäe antiikasjade hävitamise takistamisega, protestib Waqf kaevamiste vastu. Taaveti linna avastaja ja arheoloog Eilat Mazar väljendas muret selle üle, et moslemid kaevavad "ilma tõelise, professionaalse ja hoolika arheoloogilise järelvalveta ja seda korralikult dokumenteerimata". Viimati teostas Waqf Templimäel ulatuslikke järelvalveta kaevamisi 1997. aastal; siis visati ära veoautokoormate kaupa pinnast, millest Iisraeli arheoloogid leidsid hulgaliselt esemeid Esimese ja Teise Templi perioodist. Sellest hoolimata väidab Waqf ametnik ja Palestiina Ülemkohtu eesistuja Taysir Tamimi oma intervjuus WND-le jätkuvalt, et juutide Templeid ei ole kunagi eksisteerinud.

Selle aasta alguses, kui Iisrael teostas Templimäe juures Mugrabi silla ümberehituse plaaniga seotud kaevamisi, kutsusid need esile nii Iisraelis elavate kui ka maailma teiste maade moslemite ägeda protesti.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.