Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ABBAS: HAMAS LUBAB AL QAIDAL GAZAS TEGUTSEDA
14.07.07  

Palestiina Omavalitsuse esimees Mahmoud Abbas süüdistas selle nädala esmaspäeval Hamasi, et ta lubab jihadi teostaval organisatsioonil Al Qaida Gaza sektoris vabalt tegutseda. Hamas on sellest ajast, kui ta Gazas kuu aega tagasi brutaalselt võimu võttis, piirkonnas valitsenud Abbasi Fatah parteile sõnaõigust andmata. Iisraeli luureallikad on juba pikemat aega andnud teateid Al Qaida tegutsemisest Gazas.

Hamas lükkas kolmapäeval süüdistused vihaselt tagasi, öeldes, et need kujutavad endast Abbasi katset "rahvusvahelist arvamust eksitada", kirjutab Israel Insider. Hamasi arvates on Abbasi eesmärgiks võita toetust oma nõudmisele paigutada Gazasse rahvusvahelised väed. See on asi, millele Hamas jäigalt vastu seisab, sest see piiraks nende võimu piirkonnas ja asetaks Gaza sektoris vastutuse mittemoslemite vägedele.

Neljapäeval tapeti Gazas Bureij laagri lähedal kokkupõrgetes Hamasi ja Islami Dzihaadi liikmetega üks Iisraeli sõdur Givati brigaadist. Vahejuhtum leidis aset Iisraeli Kaitseväe (IDF) terrorivastaste operatsioonide käigus, mis on suunatud terroristide võrgustiku laiendamise vastu Gaza sektoris. Tunde kestnud tulevahetuse käigus kasutasid terroristid ka teeäärseid pomme ja tankitõrjerelvi. Haavata sai veel kaks sõdurit.

Ynet News kirjutab, et üritamaks tugevdada Abbasi võimu Juudeas ja Samaarias (mida sageli nimetatakse Läänekaldaks), kaalub peaminister Ehud Olmert võimalust anda oma toetus taotlusele Jordaania sõdurite lubamiseks sellesse piirkonda. Seda sammu toetab opositsiooni liider Benjamin Netanyahu, kes ei usu, et Abbasi praegused jõud oleksid võimelised Juudeas ja Samaarias seadust ja korda tagama. Abbas palus ka võimaldada mitmekümne soomuki, samuti tuhandete kaitsevestide ja täiendava sõjavarustuse toomist Egiptusest. Tähendusrikas on asjaolu, et minevikus lükati Abbasi sarnane palve julgeolekustruktuuride poolt tagasi. Olmert annab Abbasile vastuse nende kohtumisel esmaspäeval ning siis peaks ta esitama ka nimekirja 250 vangist, kelle Iisrael vabastab hea tahte märgiks PO esimehele.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.