Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



YAD VASHEMILE JA HOLOKAUSTIMUUSEUMILE ANTI ÜLE NATSIDE ARHIIV
26.08.07  

Haaretz kirjutab, et esmaspäeval saatis natside arhiivi haldaja, International Tracing Service (ITC, Rahvusvaheline Otsimisteenistus) koopiad gestaapo paberitest ja koonduslaagrite ettekannetest Holokausti memoriaalmuuseumile USA-s Washingtonis ja Yad Washemi´le Iisraelis. Materjalid saadeti kuuel arvuti kõvakettal, milledele on jäädvustatud 20 miljonit lehekülge elektroonilisi ülesvõtteid. Neil kõvaketastel on vaid esialgne kogus digitaalseid koopiaid maailma ühest suuremast natside arhiivist. Viimased dokumendid planeeritakse kopeerida ja ära saata hiljemalt 2009. aastal.

Yad Vashemi juhataja Avner Shalev ütles, et materjal on "mitmekülgne ja tohutu, pärineb mitmetest laagritest ja on süstematiseeritud keerukalt ning erinevatel viisidel." Ta ütles, et materjali läbisõelumine ja kataloogimine nõuab palju ressursse.

ITS arhiivi loomise tingisid liitlasvägede poolt kogutud paberid, mida hoiti peale sõda endistes SS barakkides Bad Arolsenis. 1955.aastal võttis arhiivi haldamise üle Rahvusvaheline Punane Rist. Kuna algselt loodi ITS isikute tagaotsimiseks, jäi arhiiv vaatamata pidevatele vastuväidetele suletuks kuni 2006.aastani, mil arhiiv otsustati avada üldsusele ja ajaloouurijatele. Suurimat kasu saavad sellest saadetisest sugulased, kes on aastakümneid püüdnud saada teavet oma kadunud lähedaste kohta.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.