Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



OLMERT PEAB LÄBIRÄÄKIMISI ABBASIGA, KES PEAB LÄBIRÄÄKIMISI HAMASIGA
02.09.07  

Iisrael on võtnud karmi seisukoha Hamasi suhtes, üritades seda rühmitust, mida Iisrael, USA ja EL määratlevad terroriorganistasioonina, isoleerida. Üks põhjus, miks Iisrael Mahmoud Abbasiga sidemed taastas, oli Hamasi üksmeelevalitsuse laialisaatmine. Iisraeli peaminister Ehud Olmert on nüüd alustanud tõsiseid läbirääkimisi Abbasiga, kuid viimane peab samal ajal läbirääkimisi leppimiseks Hamasiga. Arutz Sheva andmeil kohtus Hamasi liider Mahmoud A-Zahar Gazas mõned päevad tagasi Fatahi Ziad Abu Amruga ning sellel kohtumisel osalesid ka Islami Dzihaadi esindajad. Hamas ja Islami Dzihaad vastutavad jätkuva Kassam-rakettide saju eest Sderoti linnale.

Samal ajal üritavad Iisrael ja rahvusvaheline üldsus Abbasi toetamist jätkata. USA kindral Keith Dayton sai sel nädalal Ameerikast raha oma plaanile paigutada Juudeasse ja Samaariasse viis uut PO pataljoni. Olmert valmistab omalt poolt ette plaani kõrvaldamaks kontrollpunkte Juudeast ja Samaariast ning andmaks veel rohkematele terroristidele amnestiat. Sõjaväelased ütlevad, et kontrollpunktid on vajalikud terrori ärahoidmiseks. Sõjavägi leiab turvakontrollide käigus sageli lõhkeaineid, mis on mõeldud terroriaktide läbiviimiseks Iisraelis.

Viidates läbirääkimistele Abbasiga, väljendas Ehud Olmert oma kaines avalduses kahtlusi selle rakendamise kohta: "Küsimus on selles, et kas me oleme võimelised teostama mõningaid kokkuleppeid, milleni me jõuame...palestiinlastel on terve rida rühmitusi, neil puudub stabiilne demokraatia ning puudub selgus ja kindlus valitsuse suhtes," tsiteerib Haaretz. Taoline mõistlikkus näib täielikult puuduvat praeguses Abbasi toetamise protsessis.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.