Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



PO UUS NÕUNIK ESITAB ABSOLUUTSEID NÕUDMISI JERUUSALEMMA SUHTES
02.09.07  

Palestiina Omavalitsuse (PO) esimees määras sel nädalal Adnan Husseini nõunikuks Jeruusalemma küsimuses. Ametissemääramine on osa ettevalmistusest USA sponseeritud rahukonverentsiks novembris ning see osutab sellele, et Iisrael ja PO on valmis taas arutama Jeruusalemma tuleviku üle, kirjutab Jerusalem Post. Husseini on endise PO nõuniku Faisal Husseini nõbu ning oli veel hiljaaegu Templimäge haldava Waqf (moslemite religioosne haldusasutus) peadirektor, pidades seda ametit üle kümne aasta.

Husseini ütleb, et üks tema esimesi ülesandeid on veenda Iisraeli avama Palestiina araablaste asutused Jeruusalemmas, nende hulgas Orient House. See paik oli PVO mitteametlikuks peakorteriks kuni Iisrael selle mõned aastad tagasi sulges põhjusel, et see rikkus Oslo lepet. Vastavalt Oslo leppele ei olnud PVO-l lubatud Jeruusalemmas diplomaatilist tegevust arendada, kuid hoolimata Iisraeli vastuseisust, nõudsid mitmed välisriikide valitsuste saadikud kohtumiste korraldamist Orient House's.

Uus nõunik puudutas oma intervjuus Postile Jeruusalemma küsimust ning ütles: "Iisrael peab aktsepteerima fakti, et me ei loobu iialgi nõudmistest Jeruusalemmale...Palestiina riiki ilma Jeruusalemmata pealinnana ei saa olema." Reaktsioonina teadetele käimasolevatest läbirääkimistest Jeruusalemma jagamise suhtes, meenutas Likudi parlamendisaadik Yuval Steinitz, et mõned aastad tagasi, kui ta tegi valimiskampaaniat Olmertile, väitis too, et ta peab Jeruusalemma linnapea ametist loobuma, et kaitsta Knessetis linna nende eest, kes seda jagada tahavad.

Kommentaar:
Asjaolu, et Abbas valis Adnan Husseini erinõunikuks Jeruusalemma küsimuses, annab valjuhäälselt mõista tema kavatsustest Jeruusalemma ja Templimäe suhtes. Abbas, keda läänes mõõdukana kujutatakse, valib Templimäge haldava moslemite religioosse asutuse endise juhi nõunikuks Jeruusalemma asjus. Kui ta oleks huvitatud kompromisside tegemisest Iisraeliga Templimäe osas, oleks ta valinud mõne vähemreligioosse isiku ning kellegi, kes ei oleks viimase kümnendi jooksul olnud vastutav Templimäe praegugi käimasoleva islamiseerimise eest.

Sel ajal, kui Husseini oli Waqf peadirektoriks, ehitasid moslemid Templimäe kaguosasse suure maa-aluse mosee, millele tavaliselt osutatakse kui Saalomoni Tallile. Waqf on ilma Iisraeli võimude loata ehitanud sinna paika muidki hooneid. Peale selle on plaanis mäele, kus praegu juba uhkeldab neli minaretti, ehitada veel üks minarett palvetorniks. Nende projektide käigus on tahtlikult hävitatud ainulaadseid arheoloogilisi leide. Waqf ei ole valmis lubama korralike arheoloogiliste väljakaevamiste teostamist, tõenäoliselt seepärast, et leiud kinnitaksid juutide ajaloolisi sidemeid selle paigaga. Hussein oli vastutav ka Templimäe sulgemise eest kõigile mittemoslemitele kolmeks aastaks. On küllaltki ilmne, millist nõu Abbas oma uuelt nõunikult saama hakkab.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.