Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



SIMCHAT TORAH - RÕÕM TOORAST
06.10.07  

Iisraelis on neljas oktoober sel aastal päev, mil tähistatakse rõõmsat püha Simchat Torah, mis tähendab "rõõmu Toorast". Tooraks nimetavad juudid Piibli viit esimest raamatut: Pentateuchi. See püha tähistab iganädalaste Toora lugemiste aastaringi täitumist ning sel päeval loetakse viimast lõiku 5. Moosese raamatust ja kohe selle järel esimesi lõike 1. Moosese raamatust. See meenutab inimestele, et 'Toora' - 'õpetus' on ring, mis iial ei lõppe.

Simchat Torah tähistamine algab õhtul teenistusega sünagoogis. Kõik Toorarullid võetakse laekast välja ning nendega käiakse rongkäigus seitse korda ümber pühakoja. Rahvas samal ajal laulab ja tantsib rõõmsalt. Lastele antakse tantsimiseks lipud ning Toorarulle tassib või puudutab nii palju täiskasvanuid kui võimalik. Pühadeaegsest Tooralugemisest julgustatakse osa võtma võimalikult paljusid, praktiliselt kõiki inimesi. Toorat lastakse Simchat Torah teenistusel lugeda isegi lastel, tavapärastel teenistustel seda ei lubata.

Kuna Simchat Torah on püha ning tööd ei tohi teha, siis on küllaltki tavaline, et rõõmustamine toora üle kestab hilisööni ning tänavatel tantsitakse ja lauldakse. Õhtusele teenistusele järgnev päev algab tavapärase hommikuse teenistusega, millel loetakse mõningaid erilisi pühadepalveid. Taas tantsitakse Toorarulle kandes rongkäigus ning pärast seda alustatakse Pühakirja lugemist taas 1. Moosese raamatust.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.