Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HAMAS VÕITLEB GAZAS ARMEENA
09.11.07  

Iisraeli sõdurid, kes on viimasel ajal Gazas operatsioone läbi viinud, ütlevad, et endine Hamas, mida tunti siis, kui Iisrael veel Gaza sektorit kontrollis, on muutunud hästi varustatud ja treenitud sõjaliseks jõuks. See ei ole enam seesama terrorirühmitus, mis kõikvõimalike kättesaadavate vahenditega Iisraelile kahju tekitas. Praegu koosneb 15 000 liikmeline vägi inimestest, keda on treenitud Iraanis või Süürias ja kes on varustatud kaasaegseimate sõjaliste vahenditega, nagu varustus öiseks sõjapidamiseks ja tankitõrjeraketid. Pealegi võitlevad nad distsiplineeritud armeena ning kasutavad punkreid, tunneleid, mürsupesasid, vaatluspunkte ja evakuatsiooniteid, teatab Jewish Telegraph Agency (JTA). "Kõikjal on märgata Iraani ja Hizb´Allah käekirja," väidab üks Iisraeli luureohvitser.

Kaitseminister Ehud Barak on korduvalt öelnud, et iga mööduv päev toob meid lähemale Iisraeli sissetungile Gazasse. Terroristid tulistavad jätkuvalt iga päev kassam-rakette ja mürske Sderoti ja teiste sihtmärkide pihta. Iisrael on praeguseni vastanud väiksemate väeosade saatmisega raketiheitjaid ründama, tunneleid hävitama ja luureinfot koguma. Varem või hiljem on siiski vaja läbi viia suurema mastaabiga operatsioon. Iisrael ei taha ja ei saa lubada Hamasil samasuguse võimsuse saavutamist, kui Hizb´Allah´l on Lõuna-Liibanonis.

Kommentaar:
Hamasi ülesehitamine on toimunud pärast Iisraeli väljatõmbumist Gazast kaks aastat tagasi. Nii kaua, kui iisraellased Gazas olid, ei olnud terroriorganisatsioon võimeline jõudma sellisele tasemele, mis oleks kujutanud tõsist ohtu IDF-le. Et takistada vägede ülesehitamist pärast väljatõmbumist, hoidis Iisraeli kontrolli Egiptuse piiri, nn Filadelfia koridori üle. Seda ei aktsepteerinud rahvusvaheline kogukond, kes nõudis Iisraeli lahkumist koridorist ja pani piiri kontrollima selle asemel rahvusvahelised vaatlejad. Ülalkirjeldatu on kõige selle tulemuseks. Oleks hea, kui Iisraeli ja Ameerika esindajad peaksid Annapolises meeles Gazat, kui nad hakkavad arutama Iisraeli väljatõmbumist Juudeast ja Gazast.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.