Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



JUUDIPÕGENIKUD ARAABIAMAADEST NÕUAVAD ANNAPOLISES ÕIGLUSE JALULESEADMIST
24.11.07  

Annapolise lähenedes nõuavad kaks araabiamaadest pärit juute esindavat organisatsiooni, et neid võetaks konverentsil kuulda. Araabiamaadest Pärit Juutide Maailmaorganisatsiooni (World Organization of Jews from Arab Countries) president Heskel M. Haddad ütles, et kui PO läbirääkijad tõstatavad Annapolises küsimuse araabia põgenike õiguse kohta "tagasi pöörduda " Iisraeli, siis iisraellased peavad tuletama meelde sadu tuhandeid juute, kes jätsid oma kodud ja omandi araabiamaadesse.

Hiljuti avastatud ÜRO arhiivi dokumendid paljastavad Araabia Liiga seadused, mis olid loodud selleks, et konkreetselt kiusata taga ja diskrimineerida 1948. aastal oma liikmesriikides elanud juute. Nende seaduste kohaselt peeti araabiamaades elavaid juute Iisraeli kodanikeks või liimeteks, millele viidati kui "Palestiina vähemuste riigile". Sellise seaduse tulemusel külmutati juutide pangakontod ja saadud raha kasutati "sionistlike ambitsioonide vastu Palestiinas". Lisaks peeti poliitiliste vangidena kinni aktiivsed sionistlikud juudid, sellal kui vaid need juudid, kes liitusid araabia armeega, said täielikud araabia kodanikuõigused.

Hinnangute kohaselt jätsid 850 000 juuti, kes põgenesid araabiamaadest pärast Iisraeli riigi asutamist 1948. aastal, maha vara, mille väärtus hetkeseisuga oleks rohkem kui 300 miljardit dollarit. Haddadi sõnul on tema organisatsioonil araabiamaadest pärit juutide kinnisvaralepinguid mitmekümne aasta kauguselt, tõestades, et juutide omandit on koguulatuses 100 000 ruutkilomeetrit - see on 3.5 korda suurem ala kui Iisraeli riik, kaasa arvatud Juudea, Samaaria ja Gaza sektor. Enamik omandeid paikenvad Iraagis, Egiptuses ja Marokos.

850 000 juuti, kes olid sunnitud araabiamaadest lahkuma, moodustavad suurema hulga inimesi kui araablased, kes sel ajal Iisraelist lahkusid. Neist pole täpset arvu teada, kuid seda hinnatakse olevat umbes 500 000. Sellegi poolest nõuavad araablased nüüd "õigust tagasi pöörduda" kunagistele lahkujatele ja nüüd juba ka nende järeltulijatele, kelle arv ulatub üle nelja miljoni.

Copyright 2007 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.