Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



JUUTIDEL LUBATAKSE TEMPLIMÄEL PALVETADA VAID ILMA SUUD AVAMATA
04.01.08  

Julgeolekuminister Avi Dichter tegi teisipäeval teatavaks valitsuse ametliku seisukoha juutide palvetamise suhtes Templimäel - juutide jaoks kõige pühamas paigas. Juudil ei ole lubatud Templimäel silmnähtaval viisil palvetada, isegi kui ta palvetab hääletult suud liigutades. See avaldus oli vastuseks Knesseti liikmete Aryeh Eldadi ja Uri Arieli hiljaaegu esitatud taotlusele palvetamiseks selles pühapaigas, kirjutab World Net Daily. Dichter selgitas, et kui juudid palvetavad suud liigutades Templimäel, mida moslemid peavad endale kuuluvaks, võib seda näha kui provokatsiooni juutide poolt, mis võib viia verevalamiseni.

Iisraeli 1973. aasta seaduse range tõlgenduse järgi võib juut üksikisikuna palvetada Templimäel, kui selle palvega ei väljendata protesti seoses juutide õigusega pühapaigale. 1976. aastal otsustas Ülemkohus aktsepteerida valitsuse seisukohta, et ei olda vastu juutide individuaalsele palvetamisele Templimäel, kui see ei ole demonstratiivne moel, mis võiks viia avalike korrarikkumisteni. Parlamendisaadikud Ariel ja Eldad selgitasid, et "nad soovisid tõendada seda õigust" (mittedemonstratiivseks palveks).

Veidral kombel, samal ajal kui Dichter kõige tagasihoidlikumale juudi taotlusele Templimäel palvetamiseks jõuliselt vastu seisis, ei ole julgeolekuministeerium ja Iisraeli politsei astunud mingeid samme, et panna piiri Hamasi terrorirühmituse igapäevastele ülekannetele Al Aqsa mo ees toimuvatelt palveteenistustelt. Need ülekanded peaksid saama nõusoleku Iisraeli politseilt, kuid reporterid sisenevad tavaliselt väravatest, mis on mõeldud ainult moslemitele, et teha ülekandeid ilma politseiga eelnevalt kooskõlastamata.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.