Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



TAAVETI LINNAS LEITI PIIBLINIMEGA PITSAT
21.01.08  

Leiti kivist pitsat, millel oli ühe Esimese Templi teenriametis olnud ja pärast Babüloonia vangipõlve Jeruusalemma tagasi pöördunud perekonna nimi, kirjutab Jpost. Pitsat, millel on nimi "Tamah" leiti selle nädala alguses prahi hulgast väljakaevamistel Taaveti linnas, mis asub otse Vanalinna müüride kõrval Sõnnikuvärava juures.

Tamahi perekonda mainitakse Nehemja raamatus inimeste hulgas, "...kes neist asumisele viidud vangidest teele läksid, keda Nebukadnetsar, Paabeli kuningas, oli asumisele viinud ja kes tagasi pöördusid Jeruusalemma ja Juudamaale igaüks oma linna." (Neh 7:6). Salmis 55 nimetatud templisulaste hulgas on: "...Taamahi pojad..."

"Tamahi perekonna pitsat näitab otsest seost arheoloogia ja piibellike allikate vahel ning tõestab Piiblis mainitud perekonna olemasolu," ütles dr. Eilat Mazar, kes juhib arheoloogilisi väljakaevamisi. "Piibelliku allika usaldusväärsus, nagu näitab see arheoloogiline leid, on hämmastav." Dr. Eilat Mazar sai rahvusvaheliselt tuntuks hiljaaegu teostatud väljakaevamistega, mis arvatavasti tõid päevavalgele kuningas Taaveti palee asukoha. Alles hiljuti leidis ta Nehemja müüri jäänused.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.