Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LIEBERMAN ASTUB KOALITSIOONIST VÄLJA - TEISED OOTAVAD?
21.01.08  

Kolmapäeval teatas Israel Beiteinu partei juht Avigdor Lieberman partei väljaastumisest peaminister Olmerti valitsusest. Eelnevalt oli Lieberman teatanud, et kui läbirääkimised Palestiina Omavalitsusega (PO) hakkavad tegelema Jeruusalemma küsimusega, võtab ta oma 11 Knesseti liiget ja lahkub. Asunduste- ja elanikevahetus on teine teema, mille eest Lieberman on võidelnud. Olmert selgitas eelmisel nädalal mitu korda, et arutluse alla tulevad kõik küsimused,kaasa arvatud Jeruusalemma staatus, ning seega sundisid tema väited mitmeti Israel Beiteinu parteid valitsusest välja astuma. Olmertile on nüüd jäänud 120-st Knesseti liikmest 67 toetus.

Spekulatsioonide kohaselt tahtis Olmert vabaneda Liebermanist, et ta saaks valitsusse võtta vasakpoolse Meretzi partei, mis on rahuprotsessi tugev toetaja. Meretz pole aga siiski enne 30. jaanuaril ilmuvat Winogradi Raportit nõus koalitsiooni astuma. See raport uurib valitsuse tegevust Teise Liibanoni sõja ajal ning saab eeldatavasti olema Olmerti suhtes väga kriitiline. Juhul, kui kriitika Olmerti suhtes on liiga tõsine, on tööpartei juht Ehud Barak lubanud valitsusest lahkuda. Meretz pole aga huvitatud "hukkuva laevaga" ühinemisest.

Ultraortodoksne Shas partei, mis on praegu ka osa koalitsioonist, on samuti asetanud läbirääkimised Jeruusalemma staatuse üle oma "punaseks" piiriks. Vastupidiselt Liebermani hinnangule ei näe Shas, et läbirääkimised oleks jõudnud faasi, mis nõuaks nende lahkumist. Olmert on olnud ühenduses ka teise ultraortodoksse parteiga Ühendatud Toora Judaismiga (UTJ), et vajadusel liita nemad koalitsiooniga. Samas on arvata, et UTJ ei liitu valitsusega, kus on antireligioosne Meretzi partei. Milline iganes ka tulemus ei ole, tundub, et Liebermani lahkumine on viinud Olmerti sammu võrra lähemale peaministri tooli kaotamisele. Kui nii, siis koha ülevõtjatena seisavad esimesena järjekorras Likud ja Benjamin Netanyahu,.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.