Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



SADA RAKETTI LANGEB IISRAELI LINNADESSE
21.01.08  

Viimase 2-3 päeva jooksul on Gaza terroristid saatnud üle 100 raketi Gaza sektori lähedal asuvate linnade ja külade poole. "Punase alarmi" hoiatus, mis hakkab tööle 20 sekundit enne sissetuleva raketi tabamust, on kõlanud, nagu tundub, peaaegu lakkamatult, häirides igapäevarutiini ja levitades hirmu, terrorit ja põhjustades kahju. Kuigi majad on saanud otseseid tabamusi, pole sel korral veel õnneks keegi hukkunud. Mitmed inimesed, kaasa arvatud ka lapsed, on vigastatud ja viidud haiglatesse.

Sderoti elanikud anuvad nüüd meeleheitlikult valitsust, et see tagaks neile peale sunnitud sõja lõppemise. Ent mitmed on otsustanud terrorilöögi all olevast linnast juba lahkuda. Teisipäeval viga saanud 5-aastase tüdruku Liori isa tõotas ära kolida. Lior oli parasjagu mängimas naabrite majas oma sõpradega, kui rakett maja tabas. Joostes kohale rutanud isa leidis lapse vereloigust. Eelnevalt oli Liorile antud psühholoogilist abi rünnaku all elamise stressiga toimetulekuks. Kuna aga raketirünnakud on jätkunud 6 aastat, ei ole Lior kordagi kogenud, mis tunne on elada rahulikes elutingimustes.

Selleks, et piirata raketirünnakuid, on Iisraeli Kaitsevägi (IDF)intensiivistanud oma operatsioone Gazas. Nende taktikaks on sihtida raketilaskjaid ja tuntud terroriste ning hävitada Iisraeli piiri äärde rajatud terrori infrastruktuur. Sündmuste käigus on tapetud 30 terroristi. Kolmapäeval tapsid õhujõud Gazas kogemata 3 autoga reisinud tsiviilisikut. Vahejuhtumit uuritakse. Momendil pole IDF´il mingeid plaane alustada Gazas suuremat maismaaoperatsiooni. Valitsus loodab, et kombinatsioon sõjalisest, majanduslikust ja poliitilisest survest muudab olukorda.

Hamasi liidrid on IDF´i sõjalised operatsioonid hukka mõistnud öeldes, et nad ei anna alla ning ei loobu mitte kunagi tagasipöördumisõigusest ega õigusest Jeruusalemmale. Hamasi juht Khaled Mashaal ütles, et IDF´i operatsioonid on teinud vähem tõenäoliseks kokkuleppele jõudmise pantvangis oleva Iisraeli sõduri Gilad Schaliti suhtes. Palestiina Omavalitsuse juht Mahmoud Abbas peab IDF´ operatsioone hoobiks näkku president Bushile ja tema plaanile luua Palestiina riik.

Kommentaar:
On ebameeldiv jälgida, kuidas rahvusvaheline meedia kajastab olukorda Gazas ja Sderoti linnas. Näiteks samal ajal kui BBC veebilehekülg kirjutab poolteist lehekülge Gazas toimuvatest Iisraeli operatsioonidest ja Palestiina araablaste kannatustest, mainitakse raketisadu Sderotis vaid möödaminnes ning ekslikult teatatakse, et vigastusi pole olnud. Selline lähenemine kordub mitmetes läänemeedia väljaannetes.

Ei ole mingit kahtlust, et kannatused Gazas on valusad ja tõelised. Samuti on aga tõelised kannatused teisel pool piirdeaeda. Võib ju vaielda, et rohkemate inimeste surm Palestiina araablaste poolel kui iisraellaste poolel õigustab suuremat meediakajastust. Siiski on kasutu diskuteerida selle üle, kes kannatab rohkem - tähelepanu tuleks juhtida hoopis pooltevahelistele erinevustele. Kõik, kes pole seotud terrorismiga, on Gazas väljaspool ohtu. Vaid harvadel juhtudel, kui tehakse vigu, saavad süütud inimesed surma, ning fakt, et terroristid peidavad end ja võitlevad tihedalt asustatud aladel, põhjustab nende tsiviilelanikke hukku. Iisraeli statistika kohaselt oli IDF`i poolt tapetud tsiviilelanike arv aastal 2007 2-3% hukkunute koguarvust, mis tähendab, et 97% olid terroristid.

Iisraeli poole peal on aga igaüks sihtmärgiks ja keegi pole väljaspool ohtu. Tõepoolest pole siiani rakettide läbi veel palju inimesi hukkunud, kuid see ei tähenda, et pole piisavalt üritatud. Sajad tuhanded elanikud käivad tööl, koolis ja teevad teisi asju teades, et riskeerivad nõnda oma eluga. Elu nende linnades on muutunud vene ruletiks.

Iisraeli poole kannatusi ignoreerides ja keeldudes õige informatsiooni jagamisest jätkuva raketisaju kohta, annab meedia oma tarbijatele vale pildi sündmustest; pildi, mis näitab Iisraeli tegusid seletamatutena. Meedia loob pildi Iisraeli meelevaldsetest sõjategudest süütute inimeste vastu; see on tüüpiline kujutis diktaatorist, kes valitseb hirmu külvates. On kahetsusväärne, et meedia ei paku avalikkusele täiuslikumat pilti, mis lubaks inimestel ise teha otsused ja kujundada isiklikku arvamust olukorrast.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.