Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LAHINGUVALMIS OLMERT: "MUL EI OLE MINGIT KAVATSUST KÄEGA LÜÜA!"
25.01.08  

Teisipäeval Hertzliyas mainekal poliitikateemalisel konverentsil peetud kõnes kuulutas Ehud Olmert, et hoolimata kriitikast ja katsetest tema ametist kõrvaldamiseks, ei ole tal kavatsust peaministritoolilt lahkuda. Olmert tunnistas, et Liibanoni sõja ajal ja pärast seda tehti vigu, kuid "õppetunnid omandati" ning järgnevad otsused pärast seda "on suurendanud julgeolekut". Peaminister ütles, et kuigi Hizb´Allah´l on praegu rohkem rakette ja need on võimsamad kui enne sõda, on Iisraeli põhjapoolsetes rajoonides olnud viimase 18 kuu jooksul olnud rahulik, mis viimase 25 aasta kohta on erakordne.

Viidates läbirääkimistele PO-ga, ütles Olmert, et ta on kursis kõigi vastuargumentidega kokkuleppe suhtes. Ta oli 40 aastat juhindunud ideoloogiast, mis peab järeleandmiste tegemist ohtlikuks. Ent nüüd näeb ta, et "ehedat reaalsust ei saa enam vältida". Et tagada juutide enamusega juutide riiki, tuleb sõlmida kokkulepe, ütles Olmert.

Juhtiv opositsioonipartei Likud avaldas vastuartikli Olmerti kõnele ning väitis, et peaminister on irdunud reaalsusest. Avalduses väideti Hizb´Allah taasrelvastumisele ja lõunas sadavatele Kassam-rakettidele osutades, et Olmert leiutab virtuaalset reaalsust, et luua kaitset järgmisel nädalal avaldatava Winogradi raporti vastu. Raport uurib Teist Liibanoni sõda ning eeldatavasti on see eriti kriitiline poliitilise juhtkonna suhtes, mille liidriks Olmert oli ja praegugi on.

Kommentaar:
Likudi väide, et Olmert on reaalsusest eraldunud, peegeldab väga hästi Iisraeli üldsuse meelsust. Kõnes kaitses Olmert oma tegevust peaministrina ning kirjeldas Iisraeli turvalise ja edukana. Peale selle väitis Olmert korduvalt, et Abbas ja PO on vastutusvõimelised partnerid, kellega on võimalik rahu teha - hoolimata asjaolust, et nad ei kontrolli Gazat.

Paljud iisraellased nii ei arva. Olmerti reiting, mis on madalaim kui ühelgi Iisraeli valitsusel siiani on olnud, näitab, et rahva arvamus erineb nende peaministri omast. Ent sellest hoolimata esines Olmert väljakutsuvalt ning ütles, et ta ei lase ennast seatud kursilt kõrvale kallutada. Iisraeli televisioonis vahetult pärast Olmerti kõnet toimunud väitlusel ütles vasakpartei Meretz liider Yossi Beilin: "Inimeselt, kes tunnistab, et ta on 40 aastat eksinud, võiks eeldada veidi rohkem alandlikkust."

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.