Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
08.02.08  

Sderot ja Lääne-Negevi piirkond elavad jätkuvalt kassam-raketi rünnakute all. Kolmapäeva õhtupoolikul tabas Gaza sektorist tulistatud rakett Lääne-Negevis Be´eri kibutsis lasteaia lähedal asuvat mänguväljakut. Üks kaheaastane tüdruk ja tema 12-aastane õde said rapnellikillust kergelt haavata. Tund aega hiljem tabas üks teine kassam-rakett Sderotis maja. Teadaandeid inimeste vigastuste kohta ei ole, kuid maja sai tugevasti kannatada. Kolmapäeval tulistati Israelķ ühtekokku kümme kassam-raketti. Haaretz kirjutab, et neljapäeva varahommikul tapeti seitse palestiina araablast, sealhulgas kuus terroristi, IDF poolt Gaza sektori põhjaosas läbi viidud maismaa- ja õhuoperatsioonis. Hamasi allikate andmeil sai IDF raketirünnakus surma Beit Hanuni põllumajanduskooli õpetaja. IDF väitel avasid nad tule ühe raketiheitjate kogumi pihta. "Kindlasti ei tulistanud me kooli pihta," ütles IDF pressiesindaja ning lisas, et sõjavägi uurib seda raportit lähemalt.

Egiptuse päevalehe Al-Masry Al-Youm andmeil on pärast Gaza ja Egiptuse vahelise piiritara mahalõhkumist Gazasse sisse imbunud umbes 2000 egiptuse islamifundamentalisti, kirjutab Ynet News. Need kõrge motivatsiooniga terroristid on kohtunud Islami D˛ihaadi ja Hamasi liidritega ning on avaldanud soovi osaleda "märterluse operatsioonides". Raporti andmeil keeldusid Hamasi ametnikud neid vastu võtmast ning palusid egiptlastel lihtsalt nende eest Allahi poole palvetada.

Iisraeli Veeamet hoiatab, et sademete vähesuse tõttu on Iisraeli põhjavee kvaliteet langemas, teatab Haaretz. Veeameti viimase raporti andmeil suurem osa veest ranniku põhjaveehorisondis, mis on üheks Iisraeli kahest peamisest põhjaveeallikast ning annab umbes ühe kolmandiku Iisraelis tarbitavast veest, ei vasta kvaliteedi poolest joogivee standardile. See vesi sisaldab liiga palju kloriide ja nitraate - heitveest ja väetistest pärinevaid saasteaineid - ning soola. Üheks soolasisalduse tõusu põhjuseks on liiga suur vee väljapumpamine, mis alandab veetaset ja toob kaasa merevee tungimise joogivette. Raport soovitab lõpetada vee väljapumpamise suuremas hulgas kui põhjavette vihmavett jõuab ning õhutab kasutama alternatiivseid veeallikaid, nagu vee magestamine.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.