Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



SDEROTI KANNATUSED JÕUAVAD JERUUSALEMMA TÄNAVATELE
15.02.08  

Pärast möödunud laupäeva traagilist raketirünnakut, milles kaks venda said rapnelliga pihta ning nooremal tuli osa jalast amputeerida, on Sderoti elanike kannatused lõpuks tõmmanud enesele kogu Iisraeli rahva tähelepanu. Seitse aastat on umbes 25 000 Sderoti elanikku elanud kassam-rakettide saju all. Pärast juutide lahkumist Gazast 2005. aasta augustis on rünnakute arv kasvanud sellisel määral, et möödunud aastal kukkus rakett keskmiselt iga kolme tunni tagant. Hoolimata poliitilistest ja sõjalistest meetmetest ei ole valitsus ja sõjavägi (IDF) suutnud raketirünnakuid lõpetada.

Sel nädalal korraldasid Sderoti elanikud Jeruusalemma ja Tel Avivi tänavatel meeleavaldusi. Meelevaldajad jagasid kleepse ja informatsiooni oma keerulise igapäevaelu kohta. Peale selle lõid nad kasutatud kassam-rakettide tükke asfaldi sisse ja lasid kõlada punasel alarmil, mis annab hoiatuse raketi tuleku kohta. Televisioonis ja ajalehtedes on sel teemal hulgaliselt arutlusi ja artikleid, samuti üleskutseid peaminister Olmerti lahkumiseks. Sõjavägi on korranud, seekord tungivamalt, et suurem invasioon Gazasse on iga päevaga lähenemas.

Üritades võita toetust Iisraeli aktsioonidele Gazas tõi välisminister Tzipi Livni 70 välisdiplomaati Sderoti ja Gaza piirile. Ta hoiatas, et kõrged ametiisikud ei tohiks alahinnata Hamasi sõjalist võimsust; võimsust, mida on suurendatud Egiptusest relvade smugeldamisega ja Egiptuse loidusega selle tegevuse takistamisel. Ent pärast seda infotundi väitis EL saadik Iisraelis lakooniliselt, et EL ei pea Iisraeli sõjalist operatsiooni "heaks ideeks". Oleks õige oletada, et Sderoti elanikele see märkus muljet ei avaldanud. Pärast seitset aastat kannatusi nõuavad nad koheseid tulemusi. Diplomaatidel ei olnud ilmselt pakkuda ühtki alternatiivset lahendust.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.