Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



TERRORIRÜNNAKU JÄRELLAINETUS
15.03.08  

Möödunud neljapäeva õhtul Jeruusalemma äärelinna yeshivas (ortodokssete juutide religioosne kool) toimunud terrorirünnak, mis tappis 8 noort õpilast ja vigastas kolme, on jätnud sügava haava. Terrorirünnaku paik ei olnud juhuslikult valitud - Merkaz Harav on rahvuslik-religioosse sionismi sümbol ja asundusteliikumise sünnikoht. Rabi Avraham Isaac Cohen Kook, kes yeshiva 1924. aastal asutas, oli ka religioosse sionismi rajaja. Tema poeg, rabi Zvi Yehuda Kook, kes yeshivat aastakümneid juhtis, on saanud kuulsaks oma sõnumiga õpilastele: "Sulgege Talmudid ning minge ja asustage Juudea ja Samaaria."

Terrorist, 25-aastane Ala Abu Dhaim Ida-Jeruusalemmast, kes omas Iisraeli ID-kaarti ning rääkis soravalt heebrea keelt, oli töötanud selles yeshivas autojuhina, väidavad araablaste allikad. Sugulased, kes püstitasid Abu Dhaimi koju Hizb´Allah´ ja Hamasi lippudega ehitud leinatelgi, kuulutasid ta avalikult märtriks ja kangelaseks. Iisraeli ametivõimud väidavad, et telgi püstitamise keelamiseks ei olnud seaduslikku alust, kuid samal ajal Jordaania valitsus käskis Jordaanias tema sugulaste poolt püstitatud telgi kohe maha võtta. Israel Today kirjutab, et politseiametnike hinnangul näitab leinatelgi väljapanek, et Ida-Jeruusalemma araablaste toetus Hamasile ja teistele palestiinlaste terrorirühmitustele on kasvamas. Jpost aga kirjutab Jeruusalemma araablastest elanike kartusest, et Iisrael kehtestab nüüd kõikidele araablastele ranged piirangud.

Kuigi Iisraeli poliitiline e elon tuli välja erinevate ettepanekutega - Ida-Jeruusalemma araablaste liikumise piiramine, Läänekaldal asuvate kontrollpunktide tugevdamine - hoidus suurem osa Knesseti liikmetest nõudmast, et valitsus vastaks rünnakule otsustavate meetmetega, kirjutab Jpost. Knesseti saadik Danny Yatom Tööparteist rõhutas siiski vajadust Jeruusalemma jagamiseks, samal ajal Shasi partei juht Eli Yishai tegi ettepaneku suurendada juutide kohalolu Ida-Jeruusalemmas, toetades juutide majaehitusi Kidmat Zioni rajoonis. Kidmat Zionis kuulub maa juutidele ning see jääb Jeruusalemma linna piiridesse.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.