Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IISRAELI DEMONISEERIMINE TOIMIB EDUKALT
04.04.08  

BBC laiahaardelises uuringus, milles püüti reastada maailma neliteist riiki vastavalt oma globaalsele imagole, paigutus Iisrael eelviimasele kohale, edestades vaid Iraani. Uuring hõlmas riikidest veel Pakistani, Põhja-Koread, Indiat, Venemaad, Brasiiliat, Euroliitu ja USA-d. Uuringus küsitleti 17000 inimest 34 riigist.

BBC uuringu tulemused avaldati samal nädalal, mil Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) avaldas raporti, milles kritiseeriti Iisraeli selle eest, et laseb Gazas raskesti haigetel inimestel surra, viivitades lubade andmisega Iisraeli haiglatesse pääsemiseks. WHO andmeil on 2007. aasta oktoobrikuust saadik 32 Gaza elanikku surnud põhjusel, et nad ei saanud kiireloomulist meditsiiniabi.

Kolonel Nir Press, kes juhib ametkonda, mis teostab koordineerimist ja koostööd Gazaga, vastas, et peamisteks viivituste põhjusteks on pidevad terroriähvardused ja korduvad rünnakud Iisraeli kontrollpunktidele, mida haiged inimesed peaksid läbima. "Hamas kasutab humanitaarvajadusi meie ründamiseks," ütles Press ning lisas, et kaks keskeas ema, kes eelmisel aastal lube taotlesid, osutusid enesetapurünnakute kavandajateks. Mitmed WHO raportis viidatud juhtumistest puudutasid inimesi, kes olid mitmeid kordi olnud ravil Iisraelis, kuid surid sellest hoolimata, sest nad põdesid väga raskeid haigusi, väitis Press.

Kommentaar:
Mitmeid aastakümneid, seejuures 2000. aastast saadik üha intensiivsemalt, on mitmetes raportites, meedias, ÜRO-s ning hariduslikes programmides ja avalikel debattidel kujutatud Iisraeli väga negatiivselt, seda eriti läänemaailmas. See kampaania, mis oma kõige äärmuslikumas vormis demoniseerib Iisraeli ja õõnestab Iisraeli eksisteerimist, kasutab taolise imago loomiseks pooltõdesid ja moonutusi. Huvitaval kombel on BBC vaatlejad need, kes taolist negatiivset suhtumist Iisraeli edastavad. BBC on kurikuulus Lähis-Ida konflikti ühekülgse kajastamise poolest.

Gaza haigetele lubade andmise lool on varjukülgi, millest harva räägitakse. Esiteks, oluline on rõhutada, et loa saamine muutus keerulisemaks pärast võimu ülevõtmist Gazas Hamasi poolt - Iisraelivastaste terrorirünnakute sagenemine tõi kaasa rangema kontrolli Iisraeli sisenemise üle. Peale selle, Egiptus ei luba ühtegi haiget Gaza elanikku üle oma piiri Rafahs, samal ajal tuhanded saavad loa Iisraeli sisenemiseks.

Seetõttu on kummaline, et Iisraeli sõdurid peavad riskima oma eludega selleks, et aidata arstiabi vajavaid araablasi, ja töötama kontrollpunktides, mille pihta Hamas tulistab; on kummaline, et Gaza elanikud tulistavad Iisraeli tsiviilelanike pihta rakette ja siis paluvad arstiabi haiglatest, kuhu nende ohvreid viiakse; on kummaline, et rahvusvaheline kogukond kritiseerib Iisraeli oma kodanike kaitsmise eest, kuid vaikivad, kui raketid Sderoti peale sajavad; on kummaline, et Iisraelilt nõutakse piirangute lõdvendamist ja Palestiina araablaste abistamist, kuigi nood lõpuks "abi" Iisraeli vastu pööravad.

On tõepoolest kummaline, et juutide riigi 60. aastapäeval peab Lähis-Ida ainuke demokraatlik riik võitlema millegi nii enesestmõistetava eest, nagu õigus eksisteerimiseks. Välisminister Tzipi Livni ütles möödunud nädalal: "Kuigi asjadest ei räägita valjusti, on varjatult käimas protsess, mis eitab Iisraeli riigi seaduslikkust juutide rahvusliku kodumaana. Ja kui me sellest valjusti ei räägi, ei saa me selle vastu võidelda." Kas on võimalik kujutleda ühegi teise riigi välisministrit sedasama ütlemas oma maa kohta!

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.