Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



MEEDIA VÄITEL ON IISRAELI PÕHJAPIIRIL TAAS TEKKINUD PINGEOLUKORD
04.04.08  

Londonis väljaantavas araabiakeelses ajalehes Al-Quds al-Arabi kolmapäeval ilmunud teadaanne, et Süüra koondab sõdureid ja tanke Iisraeli piirile, on viimase kahe päeva jooksul leidnud kajastamist kõigis peamistes Iisraeli meediaväljaannetes. Teadaanne väidab, et Süüria kardab Iisraeli rünnakut Hizb´Allah´le ja Süüriale.

Iisrael omalt poolt on täheldanud Hizb´Allah kasvavat aktiivsust Lõuna-Liibanonis, sealhulgas ka piirkonnas lõunapool Litani jõge, kus ÜRO Resolutsiooni 1701 järgi Hizb´Allah ei tohiks viibida. Selles piirkonnas patrullivad UNIFIL väed, kuid neil ei ole lubatud siseneda küladesse ilma Liibanoni armee loata, mis samuti piirkonnas viibib. Hizb´Allah kasutab seda ära ja on saatnud küladesse oma liikmeid. See organisatsioon on taastanud ja täiendanud oma raketivaru ning on nüüd suuteline tulistama rakette lõuna suunas kuni Dimona linnani Negevi kõrbes, kus asub Iisraeli tuumareaktor.

Iisrael on hoiatanud, et rünnaku korral kavatsevad nad anda tugeva vastulöögi nii Hizb´Allah´le kui ka nende sponsorile Süüriale. Neljakümnepäevane lein Hizb´Allah terroristi Imad Mugniyeh tapmise järel lõppes 10 päeva tagasi ning Hizb´Allah on varem taoliste leinaperioodide lõppemisel sageli kättemaksurünnakuid korraldanud. Israel ei ole Mugniyeh´ tapmise eest vastutust võtnud, kuid Süüria uurijate peatselt avaldatav raport kuuldavasti süüdistab tapmises Iisraeli Mossadi ja selle araablastest kaastöötajaid.

Kaitseminister Ehud Barak ja Kaitseväe ülemjuhataja asetäitja Dan Harel on korduvalt öelnud, et Iisrael ei kavatse Süüriat rünnata. Harel leiab, et Süüria liikumine Iisraeli piiril ei näi olevat ründava iseloomuga ja et ei ole põhjust "ebaharilikuks pingeks". Sellele vaatamata lisas Harel hoiatavalt: "Igaüks, kes tahab Iisraelile kahju teha, peab meeles pidama, et me oleme piirkonna tugevaim riik ja vastulöök saab olema valutekitav."

Kommentaar:
Hareli sõnadevalik "ebaharilik pinge" väärib tähelepanu. Pinge on Iisraeli piiridel pidevaks teguriks - kuid hetkel on pinge, nagu võib järeldada, normaalne. Suurem osa vaatlejatest arvab, et Süüria ei ole hetkel huvitatud sõjast Iisraeliga. Süürial ei ole piisavalt võimsust, et Iisraelile üksi vastu seista. Ka ei saa nad loota suuremat abi Iraanilt, sest see riik ei taha tõmmata tuld enese peale ja sellega oma tuumarajatised ohtu seada - vähemalt mitte enne, kui nad on saanud hakkama aatompommide tootmisega.

Ennustamatuks kaardiks selles mosaiigis on Hizb´Allah. Möödunud kuu raportid näitavad, et selle organisatsiooni ja Süüria vahel võib olla tekkinud pingeid. Kui Hizb´Allah peaks iseseisvalt alustama rünnakut Iisraeli vastu, võib see tuua kaasa regionaalse konflikti. Kuna isegi Hizb´Allah sõltub Iraani toetusest, näib, et taoline rünnak oleks praegu enneaegne. Seepärast on kõige tõenäolisem, et Hizb´Allah ründab juutide institutsioone või üksikisikuid välismaal. Ent Lähis-Idas juhtub sageli ebatõenäolisi asju ja olukorrad muutuvad väga kiiresti. Seetõttu Iisrael, nagu tavaliselt, loodab parimat ja valmistub halvimaks.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.