Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ARAABLASTE LIIDRID KINNITAVAD OMA KAVATSUSI IISRAELI HÄVITAMISEKS
19.04.08  

Viimasel ajal on mitmed araablaste liidrid kas teatanud otsekoheselt või andnud mõista, et nende sihiks on Iisraeli hävitamine. MEMRI teatab, et Abbas Zaki, Palestiina Omavalitsuse esindaja Liibanonis ütles 9. aprillil NBN TV-le antud intervjuus: "PVO on Palestiina rahva ainuesindaja ja ta ei ole oma seisukohta kriipsuvõrragi muutnud." Zaki viitab arvatavasti Iisraeli hävitamisele üleskutsuvate paragrahvide oletatavale tühistamisele Palestiina Hartas. Need pidi tühistatama 1998. aastal ning läänemaailm kohtleb PVO-d nii, nagu oleksid nad seda teinud. Ent Zaki kinnitab nüüd, et neid paragrahve ei ole kunagi tühistatud; eesmärgiks on endiselt Iisraeli hävitamine ja araablaste ülemvõimu kehtestamine Jordaania jõest kuni Vahemereni.

Möödunud kuus Damaskuses Toimunud Araabia tippkohtumisel tegi Liibüa liider Mohammed Gadaffi mõned väga tabavad ja paljastavad avaldused. MEMRI teatab, et Gadaffi esitas rea retoorilisi küsimusi, millega ta oma araabia vendi mõjuvalt nahutas nende silmakirjalikkuse eest, kui nad on öelnud, et on kahe riigi lahenduse poolt: "Mis juhtus (Palestiina) huvide edendamisega, mis meil oli enne aastat 1967? Kas me petsime ennast või maailma?...Kas Palestiina moodustavad vaid Läänekallas ja Gaza?" Gadaffi jätkas küsimusega, et kui juutide riigi eksisteerimine 1948. aasta piiridega on vastuvõetav, miks ei tunnustanud siis araabiamaailm Iisraeli enne 1967. aasta Kuuepäevasõda.

Ühes Gaza mo ees esines Hamasi vaimulik Yunis Al-Astal ähvardustega suurema osa läänemaailma aadressil, mainides eriliselt Roomat, Euroopat ja ameeriklasi. Rooma - ristisõdijate pealinn, ütles ta, vallutatakse ja see saab olema eelpost kontinendi ülejäänud osa vallutamiseks. "Ma usun, et meie lapsed, meie lapselapsed, pärivad meie jihadi ja meie ohvrid," kuulutas Al-Astal.

Kommentaar:
Gadaffi lõpetas oma retooriliste küsimuste tiraadi sõnadega: "See on veider. See on ebaloogiline. See on mõttetu." Tõepoolest, tal on õigus! Mis on veelgi veidram ja ebaloogilisem, on see, et rahvusvaheline kogukond aktsepteerib sellist argumentatsiooni ilma kriitikameeleta. Mis puudutab aga araablasi, siis on tugevaid viiteid asjaolule, et kahe riigi lahenduse aktsepteerimine nende poolt on vaid taktikaliseks manöövriks. Kui aeg on küps, siis saab neile Iisraeli hävitamine olema taas prioriteediks.

Poliitilistel põhjustel, nagu rahutused araabiamaailma sees ja rahvusvaheline toetus, otsustavad mõned araablaste liidrid ajutiselt minna kaasa rahuprotsessiga. Enesetapurünnakute kaasosalistele medalite jagamine PO liidri Mahmoud Abbasi poolt, kellest on tehtud mõõduka araablaste liidri sümbol, ei aita kaasa taolise mure hajutamisele. Kuidas peaksime tema kahte imagot loogiliselt ühildama? Zakit, Gaddafit ja Al-Astali uskudes ei peaks me üritamagi. See ei ole loogiline, see on taktikaline.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.