Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IISRAEL MÄLESTAS EILE HOLOKAUSTI OHVREID
05.05.08  

Neljapäeval tähistas Iisrael holokausti märtrite ja kangelaste mälestuspäeva (heebrea keeles Yom HaShoah ve Hagvura). Kolmapäeva õhtul peeti Yad Vashemis mälestustseremoonia, kus süüdati kuus tõrvikut, mis esindasid kuut miljonit mõrvatud juuti. Neljapäeva hommikul kell kümme lasti üle terve maa kaheks minutiks kuuldavale sireeniheli. Sireeni ajaks seiskus töö, tänavatel kõndinud inimesed peatusid, autod tõmbasid tee serva ja kõik austasid vaikides seistes holokausti ohvreid.

Kolmapäevaõhtusel tseremoonial tuletas peaminister Ehud Olmert meelde, et ka holokausti eitajate hääli on kuulda. Palestinian Media Watch kirjutab, et eelmisel nädalal esitles Hamasi TV oma uusimat kurja ja väärastunud holokausti eitamise ideed. Eetrisse lasti hariduslik saade, kus õpetati, et "juutide mõrvamine holokausti ajal oli sionistlik plaan, mil oli kaks eesmärki: esiteks, kõrvaldada puuetega ja vigased juudid, saates nad hukkamislaagritesse, et nad ei oleks koormaks tulevasele Iisraeli riigile, ja teiseks pidi holokaust näitama juute kui tagakiusatuid, et nad võiksid lõigata kasu rahvusvahelise üldsuse kaastundest."

Yad Vashem, holokausti mälestus- ja hariduskeskus Jeruusalemmas, püüab jõuda araabia keelt kõneleva publikuni üle maailma. Jaanuaris avati araabiakeelne veebilehekülg ja teisipäeval kaks Youtube kanalit inglise ja araabia keeles, mis sisaldavad holokausti ohvrite tunnistusi ja isiklikke lugusid.

Kolmapäeval avaldas Kaasaegse Antisemitismi ja Rassismi Uuringute Instituut aruande, mis näitas ärevusttekitavat juudivastaste vägivaldsete rünnakute arvu kasvu üle maailma, teatab Ynet News. 2007. aastal on kogu maailmas registreeritud antisemiitlike rünnakute arv tõusnud 6,6%. Veelgi murettekitavam on asjaolu, et tõsiste vägivaldsete rünnakute arv tõusis 2007. aastal kolmekordselt.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.