Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



JUURDLUS JA ARUTELU VIIE TSIVIILISIKUST ARAABLASE SURMA JÄREL
05.05.08  

Esmaspäeva hommikul said Gazas surma üks ema ja tema neli last pärast seda, kui maja lähedal, kus see ema hommikueinet valmistas, oli Iisraeli lennukilt tulistatud kahe terroristi pihta. Plahvatuses said surma ka kaks terroristi. IDF algatas selle traagilise juhtumi uurimise. Uurimise esialgsed tulemused näitavad, et toimus veel teinegi plahvatus, mille arvatavasti põhjustasid terroristidel kaasas olnud pommid, ning just see oli perekonna hukkumise põhjuseks, väidab IDF. Inimõigusteorganisatsioon Betselem, mis seisab Palestiina araablaste eest, ütleb, et nende andmed ei toeta IDF versiooni sündmuste käigust. IDF lõplik aruanne peaks valmima lähipäevil.

Ehud Olmert ütles juhtumile viidates, et Iisraeli kurvastab perekonna surm. Kuid ta peab nende surma eest vastutavaks Hamasi, kes asustatud rajoonides tegutsedes kasutab tsiviilelanikke inimkilpidena. Kuna terroriorganisatsioonid oma rahvast sellisel jultunud moel kasutavad, pidas Olmert küsitavaks kurbust, mida nood nende surmade puhul väljendasid: "Ma usun, et meie kurbus on ehedam, siiram ja vahurohkem kui võlts ja ennastõigustav kurbus, mida väljendavad terroriorganisatsioonid, mis seavad oma tsiviilelanikke taoliste tragöödiateni viivatesse olukordadesse."

Kommentaar:
Iisraeli raadios ja televisioonis käisid terve esmaspäeva ja teisipäeva peaaegu lakkamatud arutelud: "Kuidas see sai juhtuda? Kas Iisrael peaks vabandama? Kuidas saame vältida selle kordumist?" Nagu Iisraelis tavaks, on vaated väga erinevad, veendunud ja enamasti hästi selgesti väljendatud. Ent märkumist ei vääri niivõrd vaadete erinevus, vaid pigem asjaolu, et juhtum sellise arutelu üles õhutas; võiks öelda, et põhjaliku hinge läbiotsiva arutelu.

Samal ajal püüab IDF leida vastust küsimusele, kas need, kes langetasid otsuse terroristide pihta tulistamiseks, võtsid arvesse, et neil võis olla kaasas lõhkeaineid. See on iseäralik küsimus,mis võib viia kaugeleulatuvate tagajärgedeni. Kui see on asi, mida tuleks arvesse võtta, jõuame üsmna absurdse olukorrani, kus terrorist võiks põhimõtteliselt olla rünnakute suhtes immuunne, kui ta püsib asustatud piirkondades ja ei unusta kanda kaasas lõhkeaineid. See küsimus aga, mis kõige olulisem, annab tunnistust kõrgest moraalsest standardist, millele vastavalt IDF püüab tegutseda.

On häbiasi, et suur osa rahvusvahelisest meediast täielikult ignoreerib moraalset erinevust IDF ja terroristide vahel. Kui Hamasi rünnakul on "edu" ning see tapab või vigastab Iisraeli tsiviilelanikke, jagab Hamas maiustusi ja organiseerib selle tähistamiseks massimiitinguid. Meedial on kalduvus toetada taolist käitumist ühekülgsete raportitega, mis keskenduvad araablaste kannatustele ning üritavad selgitada nimetatud käitumist kui kannatuste tulemust. Selles "selgituses" on varjul suurel hulgal õigustust. Kuid on asju, mida ei saa selgitada, ja kindlasti mitte õigustada.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.