Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HAMAS OTSIB RAHU - KUID MILLISTEL EESMÄRKIDEL?
05.05.08  

Nagu juba tavaks saanud, võib Iisrael ka sel korral astuda samme, et teha Palestiina araablastele enne Condoleezza Rice´i visiiti head. USA riigisekretär peaks saabuma Iisraeli laupäeva õhtul ja peaminister Ehud Olmert on nüüd kaalutlemas vaherahu sõlmimist Hamasiga Gaza sektoris. Egiptuse poolt vahendatud vaherahu peaks hõlmama Gaza blokaadi lõpetamist ja looma selles piirkonnas positiivsema atmosfääri sel ajal, kui Rice, ja nädal hiljem, president Bush seda külastavad.

Valitsuse sees on aga võimaliku vaherahu suhtes tugev vastuseis. Sisejulgeoleku minister Avi Dichter ütleb, et Hamas kasutab rahu ära ümbergrupeerumiseks ja taasrelvastumiseks, nagu nad on ka varem teinud. Vaherahuni tuleb jõuda hirmuseisundist, lisas ta. Veelgi enam valmistas Dichterile muret fakt, et kuigi Iisraeli ja Hamasi vahel ei toimu otseseid läbirääkimisi, siis Egiptuse initsiatiivi võib mõista kui terrorirühmituse mida Iisrael üritab isoleerida, seaduslikuks tunnistamist.

Samal ajal näitavad viimased statistilised andmed, et erinevad terrorirühmitused saadavad Gazast Iisraeli poole rohkem rakette kui kunagi varem. Kui 2007. aastal tulistati kokku 1100, siis 2008. aasta esimese nelja kuuga on juba heidetud 900 raketti; ligikaudu üks rakett iga kolme tunni järel. Lisaks teatas Iisraeli luureteenistus sellel nädalal, et Hamas proovib korda saata suurt terrorirünnakut Iisraeli 60. aastapäeva tähistamise ajal järgmisel nädalal.

Kommentaar:
Egiptuse esindaja Hossam Zaki ütles Iisraeli välisministrile Tzipi Livnile, et ta peaks vaherahu vastu võtma, kuna "tahadiya" on kasulik tavaelanikele. Sõna "tahadiya" kasutus on huvitav, sest see tähendab lühiajalist rahuperioodi. Sagedamini kasutatakse sõna "hudna", mis viitab mõnevõrra pikemale perioodile. Teisisõnu otsivad nii Hamas kui ka teised Gaza terrorirühmitused hingamisruumi, enne kui nad uuesti ründavad.

Egiptuse pakkumises ei ole midagi, mis viitaks meelemuutusele, programmi muutusele või Hamasi eesmärgi muutusele. Selles ettepanekus ei ole midagi, mis viitaks juutide tulevikule selles piirkonnas. Põhjus, miks Hamas küsib "tahadiya"t on selles, et nad on praegusel hetkel Iisraeli armee tugeva surve all ja peavad koguma jõudu. Nad soovivad endiselt Iisraeli hävitada, nagu nende põhikiri selgelt näitab, kuid nad valmis sellesuunalisi katseid mõneks nädalaks edasi lükkama. Ilustamata öeldes, Hamas ütleb Iisraelile: "Sõlmime kokkuleppe, et me üritame teid tappa hiljem." Mitte just ihaldusväärne väljavaade.

Pole kahtlustki, et vaherahu oleks hea tavakodanikele, kuid see oleks nii vaid lühiajaliselt. Seesama sõna "tahadiya" on lubadus, et tuleb uus raund - ja sel korral on Hamas veelgi tugevam. Kuigi see on valus tõsiasi, on siiski hetkel parim lahendus kindel ja järjepidev vastuseis terrorismile, vähemalt seni, kuni ei ole muutunud terroristide antisionistlik ideoloogia.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.