Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



OLMERT ON ARVATAVSTI JÕUDNUD UMMIKUSSE
16.05.08  

Vahetult enne Iisraeli 60. aastapäeva pidustusi jõudsid rahvani uudised, et peaminister Olmert on jällegi uurimise all. Kirjutamise ajal kehtib selle teema suhtes veel perssitsensuur ja avaldatud on vaid paar üksikasja, sest kardetakse uurimisega seotud asitõendite kaotsiminekut. Sellegipoolest räägivad kuulujutud, et seekordne juhtum on tõsisem kui eelnevad neli uurimist, millest kolm on endiselt lõpetamata. Mitmed Knesseti liikmed usuvad nüüd, et Olmert peaks oma positsioonilt lahkuma.

Peaminister on vastanud, et meedia on täis valesid ja kuulujutte ning et ta kavatseb jätkata tööd tavapäraselt. Reede võib saada kriitiliseks päevaks, sest kohus peaks kõrvaldama tsensuuri. Kui kahtlustatav väärtegu on tõsist laadi, võivad Kadima esindajad ta Knessetist lahkuma sundida. Kui see peaks juhtuma, siis on mitmeid variante, kuid kõige tõenäolisemalt astub ajutises valitsuses peaministri kohale välisminister ja asepeaminister Tzipi Livni. On ka tõenäoline, et koalitsioon laguneb ja opositsioon soovib uusi valimisi.

Kui kuulutatakse välja uued valimised, siis saab järgmiseks peaministriks arvatavasti Likudi partei Benjamin Netanyahu. Kuid vastavalt raportitele võivad Livni ja Töölispartei juht Ehud Barak proovida jõude ühendada, et seista vastu Netanyahu poolt esitatavale väljakutsele.

Kommentaar:
Iisraeli poliitikas juhtuvad asjad kiiresti ja ootamatult. Kahe aasta jooksul, kui Olmert on olnud peaminister, on meedia korduvalt kuulutanud tema allakäiku ja ennustanud tema järeltulijat. Kuid Olmert on endiselt peaminister ja osutunud muljetavaldavalt püsivaks valitsejaks. Üks kommentaator on öelnud, et Olmrt on nagu kass: tal on üheksa elu. Kuid seesama kommentaator lisas ka, et isegi üheksa on piiratud arv. Üks asi on aga kindel - suur osa iisraellasi rõõmustaks nähes Olmertit lahkumas, kuigi eelistatavalt teistel asjaoludel.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.