Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HOLOKAUSTI KANGELANNA POOLAST SURI 98-AASTASENA
16.05.08  

Poolatar Irena Sendler, kes päästis 2500 juudi last Varssavi getost, suri esmaspäeva hommikul 98-aasta vanusena, kirjutab Ynet News. Enne sõda töötas Sendler Varssavi vaeste juutide peredega. 1942. aasta lõpus liitus ta poolakate natsidevastase vastupanuliikumisega, mis aitas juute. Tõsiselt riskides hakkas ta juutide imikuid ja lapsi getost välja smugeldama, tuues neid välja kastides, kohvrites ja kärudes. Tema umbes 20-liikmeline meeskond päästis 2500 last ajavahemikus oktoobrist 1940 kuni aprillini 1943, kui natsid geto maha põletasid.

Et päästetud juudi lapsed saaksid pärast sõda omaste juurde tagasi pöörduda, kirjutas Irena nende asukohad ja nimed paberilipakatele, mis peideti purkidesse ja maeti maha. Pärast sõda kaevas ta purgid välja, üritas lapsi üles otsida ja neid ellujäänud vanemate juurde tagasi toimetada. Ent peaaegu kõigi laste vanemad olid Treblinka surmalaagris hukkunud.

Sendler oli üks esimestest, keda Jeruusalemmas asuv Iisraeli holokaustimuuseum Yad Vashem austas tiitliga "Rahvaste õige". Lisaks sellele on ta saanud mitmeid muidki autasusid. Sendler on öelnud: "Minu olemasolu siin maa peal ei õigusta mitte autasud, vaid iga laps, kes päästeti minu ja kõigi nende salajaste käskjalgade abiga, keda tänaseks pole enam elavate kirjas."

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.