Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HIZB'ALLAH, HAMAS JA SÜÜRIA ON TEEL TUNNUSTAMISELE?
04.06.08  

Viimastel aegadel on erinevatel rinnetel Lähis-Idas olnud mitmeid sündmusi, eriti seoses Hizb´Allah, Hamasi ja Süüriaga. Hoolimata viimase aja arengutest, mis eeldaksid nende üksuste mittetunnustamist ja suuremat isolatsiooni, näivad nad koguvat suuremat tunnustust. Näiteks, paar päeva tagasi saatis Hizb´Allah oma mehi Beiruti ja teiste Liibanoni linnade tänavatele hävitusreide läbi viima. See ei toonud kaasa sugugi nende isolatsiooni, vaid nad said tasuks 11 ministrikohta uues valitsuses ja vetoõiguse. Lähiajal kavatsevad Hizb´Allah liikmed külastada Euroopa pealinnu, kus nad kohtuvad riigipeadega, kes leiavad, et nad ei saa keelduda Liibanoni valitsuse liikme vastuvõtmisest.

Ning samal ajal Hizb´Allah, mis on USA-s terroriorganisatsioonide nimekirjas, a) smugeldab tonnide kaupa relvi Lõuna-Liibanoni; b) paneb ennast uuesti maksma Litani jõest lõunas; ja c) liikmed kannavad selles piirkonnas avalikult relvi - selle kõigega rikutakse ÜRO resolutsioone. Ent UNIFIL, mis peaks tagama ÜRO resolutsiooni täitmise, on saanud korralduse mitte ärritada Hizb´Allah´d ja mitte pildistada selle liikmeid, kes keelatud piirkonnas relvastatuna liiguvad. Relvastatud mehed võivad vihastada ja UNIFIL-i fotovarustuse hävitada ning see, vaatamata irooniale, ongi otsuse põhjuseks.

Peale selle keeldub Hizb´Allah liider Hassan Nasrallah endiselt andmast infot röövitud Iisraeli sõdurite Regevi ja Goldwasseri kohta või andmast luba nende külastamiseks, nagu nõuab rahvusvaheline seadus. Ja lõpuks, Nasrallah ütles sel nädalal, et ta loodab "kangelast" Samir Kuntari varsti jälle Liibanonis tervitada. Kuntar teenib mitut eluaegset vanglakaristust Iisraeli vanglates nelja iisraellase tapmise eest. Tapetute hulgas oli üks kaheaastane tüdruk, kelle pea Kuntar oma püssipäraga kivi peal purustas. Sellisena kujutavad Hizb´Allah liikmed kangelast. Hizb´Allah ministrid, kes peagi külastavad Euroopat, ei ole arvatavasti erandiks.

Ka Hamas näeb vaeva tunnustuse saavutamiseks ning pidas läbirääkimisi Egiptusega, kaudselt ka Olmerti valitsusega, ajutise vaherahu üle. Sel nädalal toimus ka esimene kohtumine pärast möödunud aasta juunit Hamasi seadusandja ja Palestiina Omavalitsuse juhi Mahmoud Abbasi vahel. Abbas on siiani keeldunud Hamasiga kohtumast. Mahmoud Zahar, Hamasi karmima suuna esindaja Gazas, väitis kolmapäeval, et mitmed ametnikud Euroopas ja Ameerikas on olnud kontaktis Hamasi liikmetega. Ta näeb, et varasem karm suhtumine tema organisatsiooni on muutumas pehmemaks.

Kuid samal ajal Hamas smugeldab relvi, valmistub ründama ja tulistab rakette. Zahar räägib kahe riigi lahendusest kui kavalast võttest ja üleb, et Hamas on oma sihtide saavutamisele lähemal kui kunagi varem. Hamasi harta ütleb selgelt, milline see eesmärk on: Iisraeli hävitamine.

Ja lõpuks, suhted Süüriaga on soojenemas, sest on alustatud läbirääkimisi Iisraeliga Golani kõrgendike üle. Sellega juhib Iisrael kampaaniat, mis arvatavasti annab Süüriale, Bushi "kurjuse telje" sisse arvatud riigile, rahvusvaheliselt suurema legitiimsuse. Ent Süüria keeldub katkestamast sidemeid Iraaniga; nad keelduvad oma antisemiitlikke õpikuid ümber tegemast; nad keelduvad demilitariseeritud Golanist rääkimast ja nad jätkavad Hizb´Allah varustamist relvadega. Peale selle vihjas USA luure sel nädalal, et Süüria on ehitamas mitut salajast tuumareaktorit. Lisame siia veel Süüria välisministri Faruq al-Shara selle aasta jaanuaris tehtud kommentaari: "Pikaajaliseks strateegiliseks eesmärgiks on Palestiina taastamine tervikuna."

On kujunemas pilt, kus mõõdukad ja pragmaatikud annavad järgi äärmuslastele. Kuna pragmaatikud on kiiremini kallutatavad kui äärmuslased, võib see olla asjade loomulik käik. Seepärast töötab aeg tavaliselt äärmuslaste kasuks. Seda ohtu süvendab ka asjaolu, et pragmaatikute positsioon on varjutatud põhimõtete puudusega. Ülaltoodud tähelepanekuid arvesse võttes saab selgeks, et äärmuslased ei ole oma seisukohti muutnud. Vastupidi, punkritesse varjumise ja muutumusest keeldumisega on Hamas ja Hizb´Allah saavutanud mitmeid järeleandmisi ja on oma postisioone tugevdanud. Küsimus on, kui kaua läheb aega, enne kui mõõdukad selle maskeraadi paljastavad ja oma põhimõtete juurde tagasi pöörduvad.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.