Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



OLMERTIT SARJATAKSE NII VASAKULT KUI KA PAREMALT, AGA KAS TA JÄÄB PÜSIMA?
04.06.08  

Pärast Morris Talansky tunnistust, milles ta väidab, et peaminister Ehud Olmert on saanud 150000 dollarit sularaha ilma igasuguste tõendavate kviitungiteta, puhkes kolmapäeval Knessetis poliitiline torm. Nii vasak- kui ka parempoolsed poliitikud, kaasa arvatud tema parteikaaslased, esitasid Olmertile üleskutse tagasiastumiseks. Kõige dramaatilisema üleskutse esitas kaitseminister ja koalitsioonipartner Ehud Barak, kes soovitas Olmertil aja maha võtta. Barak siiski ei lisanud sellele valitsusest lahkumise ähvardust.

Olmerti juristid ei ole veel jõudnud Talanskyt küsitleda, kuid praeguseks avalikustatud info väitel on Olmert 15 aasta jooksul võtnud vastu suuri rahasummasid. Ühe osa sellest moodustasid annetused valimiskampaaniate jaoks, osa eraannetused Talansky poolt ja osa sellest oli eralaen, mida Olmert ei ole siiani tagasi maksnud. Uurijad peavad välja selgitama, kas raha anti valimiskampaaniate välisel ajal ja kas Olmert on osutanud annetajatele mingeid teeneid. Teisisõnu, kas annetusi saab pidada altkäemaksudeks?

Näib siiski, et Olmert püsib praegu oma kohal. Käivad kuulujutud Baraki Tööpartei ja Netanyahu Likudi partei liidu kohta. Need koos ülejooksikutega Olmerti Kadima parteist võivad on tõenäoliselt võimelised koguma enamuse uue valitsuse jaoks. Teised kuulujutud räägivad liidust Baraki ja välisminister Tzipi Livni vahel. Viimane alternatiiv on tõenäolisem, kuid mõlema juures on üks probleem: Olmert keeldub lahkumast. Pealegi kuulub talle oma parteis laialdane toetus. Kui Livni ja Barak üritavad Olmertit kukutada, siis võivad nad hoopis endid kõrvalejäänutena leida. Seega, Olmert jääb arvatavasti ohje hoidma, vähemalt lähitulevikus.

Kuigi lugu on ebameeldiv, näitab Olmert-Talansky juhtum, et Iisraelis on toimiv kohtusüsteem. See on juba neljas Olmerti vastu algatatud juurdlus tema peaministriametis oleku ajal. Kolm eelmist Iisraeli peaministrit: Sharon, Barak ja Netanyahu olid kõik samuti kriminaaluurimise all, kuid kellelegi neist lõpuks kohtulikku süüdistust ei esitatud. Seda nähtusel on kaks tahku: ühiskond, mille liidrid on kõik üksteise järel juurdluse all, võivad jätta mulje täielikust korruptsioonist. Teiselt poolt, see, et õigusemõistjad ei kohku tagasi oma tippjuhtide tegude juurdlusest, lisab usaldusväärsust. Selline ühiskond püüdleb kõrge moraali poole. Pealegi on neil juurdlustel tõenäoliselt ka preventiivne mõju, sest potentsiaalsed juhid teavad, et seadused kehtivad ka neile.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.