Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



JERUUSALEMMAS AVATI MAAILMAKUULSA ARHITEKTI LOODUD SILD
28.06.08  

Kolmapäeval avati Jeruusalemmas rabav uus ehitis - 73 miljonit USA dollarit maksmaläinud sild, mille projekteeris kuulus Hispaania arhitekt Santiago Calatrava. Ülimoodsa kujundusega silda on hakatud kutsuma "pillikeelte sillaks" tänu 118 meetri kõrgusest tornist alla tõmmatud 66-le harfikeeltega sarnanevale valgele terastrossile ning sellest on saanud kõige domineerivam kujund ajaloolise linna siluetis. Sild asub Jeruusalemma peamise sissesõidutee juures ning sellele ehitatakse uus trammitee, mis peaks minema käiku 2010. aastal.

Calatrava, kes on ehitanud rohkem kui 40 silda üle kogu maailma, ütles, et Jeruusalemma sild oli tema vaieldamatuks lemmikuks, kirjutab Jpost. "Ma olen alati armastanud Jeruusalemma - linna, mis puudutab kõiki, kuid nüüd, kui ma selle linnaga rohkem olen tutvunud, armastan ma seda veelgi rohkem," ütles ta. Calatrava teistest projektidest on praegu ehitamisel maa-alune transpordikeskus New Yorgis ja tornelamu Chicagos, millest valmimisel saab kõrgeim hoone läänepoolkeral.

Nagu paljud uued asjad Iisraelis, on ka see eriline sild põhjustanud vastuolusid. Selle hind kolmekordistus ehitamise käigus, mis tõi kaasa tugevaid süüdistusi rahva raha ülemäärases raiskamises. Arhitekt Ami Ram, ajakirja "Architecture of Israel" toimetaja, nimetas ehitist "monstrumiks". Tema sõnul väljendab see arhitekti egot, mitte Jeruusalemma olemust, kirjutab Ynet News.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.