Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



KADIMA UUS LIIDER VÕIB OLMERTI PEAMINISTRI AMETIST VÄLJA VAHETADA
12.07.08  

Pärast kolm päeva kestnud läbirääkimisi otsustas Kadima juhtkond kolmapäeval, et Kadima uus liider, kes valitakse septembris, vahetab Ehud Olmerti välja nii parteijuhi kui ka peaministri ametist. See tähendab, et kui uus parteijuht saavutab Knesseti 61 liikme toetuse, asub ta Olmerti asemel peaministri ametisse. Praegusel hetkel on sellele positsioonile neli kandidaati: välisminister Tzipi Livni, transpordiminister Shaul Mofaz, julgeolekuminister Avi Dichter ja siseminister Meir Shetreet. Ei ole veel teada, kas ka Olmert kavatseb kandideerida, kuid on võimalik, et ta ei tee seda.

On ka võimalus, et Olmert võib jätkata peaministrina vähemalt 2009. aasta kevadeni, sest uus liider peab uue valitsuse moodustamiseks saavutama Knessetis 61 häälega enamuse toetuse. Olmertil on Knesseti liikmete seas mitmeid ustavaid toetajaid ning ta võib olla suuteline uuel liidril vajaliku toetuse kogumist takistama. Käivad kuulujutud, et Olmert otsib viisi peaministri ametist ja poliitikast väärikalt lahkumiseks ning liiga rutakas ametist taganemine ei jäta talle selleks piisavalt aega. Mitmed viimased rahuinitsiatiivid võivad olla temapoolsed katsed oma pärandi täiustamiseks. Ent nende üle tuleb hiljemalt kevadeks hääletada.

Kommentaar:
Pärast Kadima valimisi, isegi juhul, kui üks neljast kandidaadist Olmerti asemel peaministriks saab, ei ole mõtet oodata suuremat suunamuutust valitsuse poliitikas. Tavaliselt kalduvad kandidaadid valimiskampaania ajal parempoolsusesse ning pärast valimisi on nad enamasti kaldunud taas vasakpoolsusesse. Kui Kadima eelvalimistel peaksid otsustavaks saama julgeolekuküsimused, siis osutuvad kõige tõenäolisemalt valituks kas Mofaz või Dichter. Neil mõlemal on tugev julgeolekualane taust. Livni on üritanud kujundada endast puhta, mittekorruptiivse poliitiku kuvandit ning võib valimised võita juhul, kui hääletajad peavad Olmerti korruptsiooniskandaale suurimaks probleemiks. Kuna aga korruptsiooni esineb ka teistes parteides, võivad Kadima valijad pidada vabandatavaks, kui nad taolist moraaliküsimust hääletamisel otsustavaks ei pea.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.