Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



IRAAN JA HIZB´ALLAH PINGUTAVAD MUSKLEID
12.07.08  

Iraani Revolutsiooniline Kaardivägi treenis sel nädalal lihaseid, katsetades taas oma Shahab 3 rakette. On teada, et Shahab 3 rakett võib lennata kuni 2000 km kaugusele ning kanda ühetonnilist tavalist lõhkepead. Teisisõnu, selle laskeulatusse jääb kogu Iisrael. Iraani president Ahmadenijad on korduvalt ähvardanud Iisraeli hävitada ja kaardilt minema pühkida. Shahab 3 katsetamine annab maailmale sõnumi, et ta on seda võimeline tegema. Mõned nädalad tagasi korraldas Iisrael ulatusliku sõjalise treeningu, mida paljud peavad ettevalmistuseks võimaliku rünnaku toimumiseks Iraani tuumarajatistele. Iraani Revolutsioonilise Kaardiväe esindaja ütles kolmapäeval, pärast Shahab 3 katsetusi, et Iraan hoiab sõrme päästikul juhuks, kui keegi söandab nende riiki rünnata.

Iisraeli luureraportid väidavad samal ajal, et Liibanonis Iraani toetusel tegutsev Hizb´Allah terroriorganisatsioon jätkab taasrelvastumist ja oma ridade täiendamist. Iisraeli hinnangul on Hizb´Allah´l praegu Lõuna-Liibanonis 40000 raketti ja 2500 mundrita võitlejat. Lõuna Liibanoni smugeldatakse läbi Süüria relvi Iraanist, mis on ÜRO resolutsiooni 1701 jäme rikkumine. Resolutsiooni kohaselt peaksid ÜRO väed Lõuna-Liibanonis (UNIFIL) tagama, et Hizb´Allah taasrelvastumist ei toimu.

Samas ei andnud see mandaat ÜRO sõduritele tõelist võimu Hizb´Allah ebaseadusliku tegevuse lõpetamiseks, kuna kardeti, et see võiks viia kokkupõrgetele ja ohustada ÜRO sõdurite elu. Hizb´Allah liikmed on hirmutamistaktikat kasutades korduvalt takistanud ÜRO vägede tegevust. UNIFIL-i komandör Claudio Graziano ei ole veel esitanud raportit Hizb´Allah taasrelvastumise kohta ning ÜRO ei nõustu Iisraeli väitega, et see toimub. See ei tohiks aga olla üllatuseks, sest tunnistamine, et Iisraelil on õigus võrduks tunnistamisega, et ÜRO on läbi kukkunud.

Kommentaar:
Kuigi kõige vahetumat ja reaalsemat ohtu kujutavad endast kohalike terrorirühmituste sagedased rünnakud, arvab suurem osa iisraellasi, et kõige suuremaks ohuks juutide riigile tänasel päeval on Iraani tuumaprogramm. Kui lisada sellele pidevalt tugevnev Hizb´Allah Iisraeli põhjapiiril ja Süüria nende tõenäolise liitlasena, siis konflikt selle kolmikuga on miski, mida Iisrael kõigest väest püüab vältida. Arutelu selle üle, mida hakata peale Iraaniga, on Iisraeli ajakirjanduses pidevaks teemaks.

Mujal maailmas on USA ainukeseks riigiks, kus Iraani tuumaohtu probleemiks peetakse. Iraan on olnud korduvalt kõneteemaks presidendikandidaatide Obama ja McCaini debattidel. Mõlemad on valmis jätkuvalt proovima diplomaatilisi vahendeid ning Obama väidab veidi naiivselt, et Iraan ei ole ennast muutnud, kuna USA ei ole kasutanud otsest diplomaatiat. McCain, vältides nii palju kui võimalik jutte Iraani ründamisest, rõhutab vajadust tõhusa raketitõrjesüsteemi järele.

Pole kahtlust, et Ahmadinejad taotleb piirkonnas ülemvõimu. Tema liit Hizb´Allah´ja Süüriaga ning see, et ta nimetab Iraani mitte iitide vaid moslemiriigiks, näitavad, et ta on võtnud sihiks ühendatud iidi-sunni molemimaailma uueks liidriks saamise. Tuumapomm ja kontroll piirkonna naftatootmise üle, seda viimast vaid hirmutamistaktikaga, suurendaksid oluliselt tema võimalusi. Tuumapomm muudaks esimest korda pärast 1948. aastat moslemiriigi tõeliseks ohuks Iisraeli jaoks ning kontroll naftatootmise üle avaks tohutud võimalused kauplemiseks USA-ga. Huvitaval kombel kutsutakse mosemimaailmas Iisraeli ja USA-d vastavalt väikeseks ja suureks Saatanaks.

Suhteline vaikus ülejäänud maailmas Ahmadinejadi sepitsuste suhtes võib tulla valekujutlusest, et see ei kujuta meie jaoks ohtu. Ent kui diktatuuri, milleks Iraani preesterlikku re˛iimi võib pidada, liider ähvardab vabu ja avatud demokraatiaid, kus väärtustatakse inimõigusi ja seaduste täitmist, peaks kõik demokraatiad üles ärkama ja vastu hakkama. Taolist filmi on nähtud varemgi - 1930-ndatel ning me ei tohiks korrata samu vigu.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.