Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



"EXODUS"E REISIJA TEEB 88-AASTASENA ALIYAH
27.07.08  

Holokausti üleelanud Frances Greenberg oli üks 4515 reisijast laeval "Exodus", mille Briti armee sundis üpris kohe peale Iisrael saabumist Prantsusmaale tagasi pöörduma. Hiljem õnnestus proua Greenbergil kolida USA-sse. Pärast oma abikaasa surma möödunud aastal hakkas ta ellu viima oma ammust unistust - elada Iisraelis. Teisipäeva hommikul saabus 88-aastane proua Greenberg Iisraeli. Ta tegi aliyah (immigreerus Iisraeli) üheskoos 210 uusimmigrandiga Põhja-Ameerikast. "Ma olen väga, väga õnnelik, et olen pärast 60 aastat tagasi oma kodumaal," ütles ta ajalehele JPost.

Juute aliya tegemisel abistava organisatsiooni Nefesh B´Nefesh pressiesindaja Charley Levine ütles, et seda juhtub väga harva, et üle 70 aasta vanused inimesed Iisraeli kolivad, kirjutab Arutz Sheva. Siiski, viimase kahe aasta jooksul on teinud aliyah vähemalt kaks 99-aastast naist, kes tulid Baltimore´ist ja Londonist, ning rekord kuulub ühele naisele, kes kolis New Yorkist Iisraeli 102-aastasena.

Esmaspäeval maandus Ben Gurioni lennuväljal esimene Lõuna-Aafrikast tulnud aliyah erilennuk, mille pardal oli 100 uusimmigranti. 2007. aasta keskpaigast saadik on Lõuna-Aafrika juudid näidanud üles üha suurenevat huvi aliyah vastu. See on osaliselt tingitud praegusest poliitiliselt rahutust ajast ning kasvavast kuritegevusest, kuid osaliselt on selle põhjuseks ka Juudi Agentuuri (Jewish Agency) tegevus, mis julgustab tegema aliyah´d Iisraeli. Aliya´st huvitatud Lõuna-Aafrika juutide arv on 2008. aastal kahekordistunud. Kolmapäeval immigreerus Iisraeli 450 juuti Prantsusmaalt. See on haripunktiks 2000. aastast alates kasvanud aliyah´le Prantsusmaalt.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.