Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LIVNI: "MINU TEL AVIVIS OLEKU ALUSEKS ON EELKÕIGE TEMPLIMÄGI".
09.08.08  

Teisipäeval toimunud intervjuus küsiti välisministrilt Tzipi Livnilt Palestiina Omavalitsusega (PO) rahu sõlmimise protsessi kohta. Livni uskus endiselt võimalusse, et kokkulepe sõlmitakse aasta lõpuks, kuid pidas võimalikuks, et selle täideviimist lükatakse edasi. Sellise leppe aluseks on Livni sõnul põhimõte: "kaks riiki kahe rahva jaoks", kusjuures põgenikud leiavad omale kodu Palestiina riigis.

Intervjuu käigus kommenteeris Livni ka Jeruusalemma küsimust ning ütles, et Iisraeli riigi olemasolu ning samuti tema enese olemasolu Tel Avivis põhineb eelkõige Templimäel. Ta ütles: "Jeruusalemmas on kohti, mis minu arvates ei seostu mitte ainult juutide ajalooga vaid ka juutide tulevikuga." Livni ei soovinud avalikustada üksikasju tulevaste piiride kohta ning ütles, et see tooks kasu vaid läbirääkimiste partnerile, kes pistaks järeleandmised taskusse ja jääks ootama enamat.

Kommentaar:
Livni kommentaar Templimäe kohta on asjalik ja julgustav. Liiga sageli kipuvad Iisraeli poliitikud vähendama juutide pärandi ja ajaloo tähtsust, kui nad üritavad jõuda poliitilisele kompromissile kokkuleppe sõlmimiseks palestiina araablastega. On iseloomulik, et judaismi ja juutide ajaloo jaoks olulised kohad on need, mille üle läbirääkimistel kõige rohkem vaieldakse. Nende hulka kuuluvad Hebron, Petlemm, Jeruusalemm, Jeeriko ja Samaaria mäed. Seostades riigi olemasolu, ning mitte ainult selle minevikku, vaid ka tulevikku Templimäega, teeb Livni tugeva avalduse ning sellega ta murrab Olmerti valitsuses rohkem on levinud rahusobitamise suhtumist põhimõtetest loobumise arvel.

Ning lõpetuseks üks hoiatus: On valimiste aeg ning Livni, olles soosituim kandidaat Kadima parteijuhi kohale, võib saada järgmiseks peaministriks. Valimisperioodil tehtud avaldusi tuleb ilmselt mõista kui valimistega seotud avaldusi. Väga sageli räägivad need avaldused pigem headest kavatsustest kui tegelikest poliitilistest programmidest.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.