Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HAMASI TUNTUD JUHI POEG ON PÖÖRDUNUD KRISTLUSESSE
19.08.08  

Hamasi ühe Läänekalda mõjukaima juhi Sheikh Hassan Yousefi pojast Mosab Hassan Yousefist on saanud kristlane ja ta elab praegu USA-s. Uudistekanalile FOX News antud pikas intervjuus rääkis ta islamist, oma perekonnast ja kodumaast. Ta ütleb, et islam on ehitanud enese ümber viimase 1400 aastat jooksul kaitsva müüri, mis on nüüd kaitsetu meedia ja interneti teel leviva info jmt ees. Ta usub, et eesolevad 25 aastat toovad moslemites ja araabia maailmas esile suuri muutusi. Mosab Hassan Yousef väidab, et rohkem kui 95 protsenti moslemitest ei saa oma religioonist aru. Ta ütleb: "Kui rahvas, kui moslemid hakkavad mõistma nende endi religiooni ja näevad selles peituvat koledust, hakkavad nad aru saama, et see ei ole võimalik ... , sest enamik usklikke pöörab tähelepanu kindlatele aspektidele islamis. On palju asju, millest neil on piinlik rääkida."

Tema arusaamine hakkas muutuma 18-aastaselt, kui iisraellased ta vahistasid ja ta viibis Iisraelis vanglas. Hamas kontrollis vanglas omi liikmeid ja ta oli tunnistajaks kuidas juhtivad Hamasi vangid piinasid oma rahvast: panid nende küünte alla nõelu, põletasid ihu, paljud neist tapeti. Hamasi liikmed piinasid neid seepärast, et nad kahtlustasid neid suhtlemises ja Hamasivastases koostöös iisraellastega. Taoliste asjade nägemine tõi Mosab Hassan Yousefi ellu suure pöörde. Ta on endiselt kindel, et tegelikult ei ole probleemiks ei Hamas ega inimesed. Probleemi juureks on islam ise kui idee.

Mosab Hassan Yousef ei usu rahuleppe võimalikkusesse Iisraeli ja Hamasi vahel: "Selleks ei ole mingit võimalust. Kas tuli saab eksisteerida koos veega?... Hamas võib mängida poliitikat kümme, viisteist aastat, kuid võite küsida igalt Hamasi liidrilt, et mis pärast saab? Kas nad hakkavad siis elama ja olema Iisraeli kõrval igavesti? Vastus on ei, kui nad ei taha teha midagi, mis oleks vastuolus Koraaniga.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.