Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



RAHVUSVAHELISED AKTIVISTID ÜRITAVAD LAIMATA IISRAELI
31.08.08  

Laupäeval lubati läbi Iisraeli mereblokaadi Gaza rannikule kaks laevatäit mitmest rahvusest rahu ja inimõiguste aktiviste. Akivistid, kes väitsid endid olevat humanitaarmissioonil, lootsid provotseerida rahvusvahelist pahameeletormi, kuna eeldasid,et Iisraeli merevägi kavatseb neid takistada. Gaza elanikud olid pettunud väga väikese abisaadetise üle - fakt, mis veelgi kinnitab, et reisi eesmärgiks ei olnud humanitaarabi, vaid Iisraeli laimamine.

Laevad valmistuvad nüüd lahkuma ja aktivistid viivad enesega kaasa neliteist Palestiina araablast. Iisrael ei ole otsustanud, kas nad lubavad laevad läbi nende neljateistkümnega pardal. Igal juhul ei taha Iisraeli võimud anda aktivistidele põhjust rahvusvaheliseks meediakäraks.

Iisrael on kehtestanud Gazas blokaadi Hamasi tõttu, kes tuli võimule enam kui aasta tagasi, jätkuvate raketirünnakute tõttu Sderotile ja selle ümbrusele. Iisrael lubab Gazasse viia esmatarbevarustust nagu toitu, meditsiinitarbeid ja kütust ning on kinnitanud, et ei luba tekkida Gazas humanitaarkriisi. Iisrael ei kontrolli Gaza lõunapoolset piiri Egiptusega. Viimane on keeldunud võtmast vähimatki vastutust araabia vendade eest Gaza sektoris.

Iisraellasest aktivist ja ülikooli professor Jeff Halper oli samuti aktivistide laeva pardal. Gazas viibimise ajal oli ta tugevalt turvatud Hamasi relvastatud meeste poolt. Talle anti samuti "Palestiina kodakondsus" Hamasi alternatiivvalitsuse poolt Gazas. Peale Iisraeli naasmist vahistati ta Iisraeli politsei poolt, kuid vabastati hiljem kautsjoni vastu. Iisraeli kodanikke ei lubata Gazasse ega ühtegi teise Palestiina Omavalitsuse piirkonda.

Kommentaar:
Miks Jeff Halper vajas sellist ranget turvamist Hamasi poolt kontrollitud sektoris? Võiks arvata, et Hamas ei ole mitte kaitsja, vaid hoopis tema eest tuleks end kaitsta. Kuid salaluure ettekanded annavad teada, et Gazas on praegu paljud terroriorganisatsioonid aktiivsed, nende seas ka mõned Al Qaeda harud. Mõned neist on saabunud Hamasi kutsel, kuid mõned on alustanud tegutsemist omapäi. Selle kuu alul jõuti haprale kokkuleppele, mis mõningal määral reguleerib gruppidevahelist jõudude tasakaalu. Öeldatavasti on kuusteist grupeeringut leppele alla kirjutanud. Nad kõik on hõivatud oma meeste treenimisega, relvastuse täiustamise ja uue Iisraelivastase rünnaku ettevalmistamisega. Peale Iisraeli lahkumist Gaza sektorist on piirkonnast saanud terroriorganisatsioonide kasvulava ja turvapaik. Sarnane areng leidis aset peale Iisraeli lahkumist Lõuna-Liibanonist. Mõistlikud inimesed mõtleksid enne kaks korda, enne kui soovitavad edasisi väljatõmbumisi.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.