Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



KAS IISRAEL SUUDAB END KAITSTA SISEVAENLASTE EEST?
26.09.08  

Teisipäeval järgis üks Ida-Jeruusalemma araablane kahe teise Jeruusalemma araablase eeskuju ning juhtis oma BMW Jeruusalemma kesklinnas sõdurite hulka. Imekombel ei saanud keegi surma, kuid seitseteist sõdurit sai vigastada. Ühel sõduril õnnestus terroristi tulistada ning sellega rünnakule piir panna. Kurjategija oli pärit Jabel Mukaberi rajoonist ning kuuldavasti oli ta ajendatud meeleheitest pärast seda, kui tema poolt nõole tehtud abieluettepanek tagasi lükati.

Selle aasta algusest peale on Jeruusalemmas toime pandud seitse terrorirünnakut, mis on nõudnud 13 inimese elu. Kõigi rünnakute läbiviijateks olid araablased, kes elasid Jeruusalemmas. Julgeolekujõududes on eriarvamusi küsimuses, kas see uus tendents jääbki kestma. Nad peavad selle põhjuseks kahte tegurit. Esiteks, nende piirkondade araablaste seas on toimumas üha tugevam islamiseerimine. Teiseks, turvatara on lõiganud Jeruusalemma araablased ära oma teisel poolel elavate perekondade ja sõprade juurest ning see tekitab pahameelt, mis omakorda põhjustab terrorismi. Turvatara ja mitmesuguste operatsioonide abiga on Iisrael efektiivselt takistanud Juudea ja Samaaria (Läänekalda) terrorirühmitustel rünnakute läbiviimist. Jeruusalemma araablased, kes saavad Iisraelis vabalt ringi liikuda, on selle ülesande enda peale võtnud, kuid neil ei ole nii häid võimalusi pommide ehitamiseks ja relvade hankimiseks. Seetõttu kasutavad nad juutide tapmiseks ja vigastamiseks kõikvõimalikke vahen
deid, mis nende käsutuses on.

Julgeolekuteenistus teatas sel nädalal, et nad arreteerisid rühma araablastest terroriste, kes on vastutavad politseiohvitseri ja sõduri tapmise eest sellel aastal. See rühm oli seotud ka rea teiste rünnakutega ning nad kavandasid Iisraeli parlamendisaadiku tapmist.

Kommentaar:
Praeguseks on selge, et üha rohkem Jeruusalemma araablasi seob end terrorismiga. Uuringud näitavad, et suurem osa Iisraeli araablastest, nii ka Jeruusalemma araablastest, ei taha elada PO võimu all. Nad peavad Iisraeli demokraatiat üheks parimaks, mida nad teavad. Nende terroritöö põhjuseks ei näi olevat majanduslikud olud või elutingimused. Motivatsioon näib tulevat pigem islamist ning see on kooskõlas terrorismi ilmingutega mujal.

Viimase rünnaku järel teatati, et sel ei olnud etnilisi või rahvuslikke põhjusi. Vähemalt kahel põhjusel näib see siiski vähetõenäolisena. Esiteks, ei ole sugugi iseenesestmõistetav, et abieluettepaneku tagasilükkamise tõttu hakatakse kedagi tapma. Millest selline idee võis tulla? Teiseks, miks kurjategija võttis vaevaks pärast selle kohutava otsuse tegemist sõita 10 minutit Jeruusalemma kesklinna, riskides juhilubadeta sõitmise tõttu kinnipidamisega, ning otsida enne ründamist mõnda juutide salka. Miks mitte rünnata esimest ettejuhtuvat sihtmärki? Äkki mõjutasid tema otsuseid islami tõotused, mis puudutavad shaheediks (märtriks) saamist ja 72 neitsi saamist paradiisis?

Tuleb märkida, et vaid väike hulk Jeruusalemma araablastest tegeleb terrorismiga. Suureks probleemiks on siiski see, et suurem osa araablastest ülistab neid tegusid või kiidab need heaks. Ning mitte ainult seda, Palestiina Omavalitsuse peamine esindaja läbirääkimistel,Ahmed Qureia, toetas neid tegusid öeldes, et kui läbirääkimised kuhugi ei vii, "on vastupanu (terrorismi varjunimetus) igasuguses vormis legitiimne." Kui eeldatavasti mõõdukad liidrid näitavad taolist suhtumist, siis ei ole ime, et see kajastub tegudes tänaval.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.