Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



ASUNDUSTES ESINEB ÜHA ROHKEM VÄGIVALDA
25.10.08  

Üha rohkem on teateid juutidest asunike rünnakutest palestiina araablastest põllumeeste vastu Juudeas ja Samaarias (Läänekaldal). See nähtus ei ole uus, kuid varem on see olnud marginaalne. Sel nädalal ütles üks IDF ohvitser, et oliivikoristuse algusest saadik on olnud ligi 20 vägivaldset kokkupõrget asunike ja põllumeeste vahel. Varem on taolisi intsidente ette tulnud vaid ühel korral aastas.

Rünnakuid on tehtud mitmel viisil: on olnud füüsilist vägivalda, oliivipuude mahasaagimist ning põllumeeste ähvardamist ja nende pihta kivide loopimist. Möödunud kuus juutide asundusele tehtud rünnaku järellainetusena läksid asunikud ühte araablaste külasse märatsema ning lõhkusid seal eraomandit ja ähvardasid elanikke. Hiljuti ründasid asunikud ka sõdureid, kes araablasi kaitsevad ning sel nädalal loopisid nad kive auto pihta, millega sõidutati Ben Gurioni lennujaama palestiinlasi toetavaid aktiviste skandinaaviamaadest.

Asunike esindaja Benzi Lieberman nõustub, et esineb probleeme mõnede äärmuslastega, kes araablasest põllumehi ründavad. Mitmed süüdistused on siiski laimavad väljamõeldised, väidab ta. Nende kokkupõrgete meediakajastused on silmakirjalikud, väidab Orit Struk, kes juhib inimõiguste eest seisvat rühmitust Juudeas ja Samaarias: "Rohkem kui aasta tagasi koostasime me dokumendi, milles kirjeldati sadu juhtumeid, mil palestiinlased tegid kahju juutidest põllumeestele ja nende omandile. Ajakirjandus ei näidanud selle vastu mingit huvi ning ka politseid ei näinud see huvitavat."

Kommentaar
Iisrael demokraatliku riigina ei saa lubada, et inimesed hakkavad ise õigust mõistma. On kurb, kui selliseid nähtusi esineb. Taoliste juhtumitega tuleb karmikäeliselt tegelda. Kui asunikud leiavad, et neid on ebaõiglaselt koheldud (kuna praeguse valitsuse suhtumise järgi nähakse asunikke pigem takistusena rahule, mitte strateegilise tegurina nagu varem, võib taoline arvamus olla õigustatud), siis oleks neil võimalik oma kaebusi väljendada seaduslikul ja demokraatlikul viisil.

Tsiviilelanikest põllumeeste ründamisega muudavad asunikud endid haletsusväärseteks ja häbituteks kurjategijateks. Taolised teod õõnestavad kõrget moraali, mis on olnud selgesti nähtav, kui võrrelda traditsioonilist juutide tegutsemismustrit vaenlase terroritaktikaga. Taolised teod õõnestavad nende ürituse jaoks vägagi olulist kõrget moraali. Benzi Lieberman väljendas seda nii: "kui me ei kaitse oma naabrite palestiinlaste õigusi, siis me lõikame läbi oma mõjuvõimu ja juured Juudeas ja Samaarias." Kuulaku asunikud, kes tegelevad märatsemise ja vägivallaga, tema sõnu!

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.