Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
17.11.08  

Pärast viieaastast vaheaega on Jeruusalemmal taas sekulaarne linnapea. Peale kuudepikkust pingelist konkurentsi, kuulutas Jeruusalemma linnapea kandidaat Nir Barkat kolmapäeva hommikul valimisvõitu ultraortodoksse rivaali Meir Porushi üle. Barkat on tõotanud olla linnapeaks kõigi Jeruusalemma elanike jaoks. Siiski, seisavad uue linnapea ees tõsised väljakutsed. Haaretz kirjutab, et ajalehe The Marker poolt korraldatud uurimuse põhjal on Jeruusalemm 15 Iisraeli suurima linna seas elutingimuste poolest viimasel kohal. Viimaste aastate jooksul on pealinna vaevanud muuhulgas sekulaarsete ja noorte juutide "ajude väljavool", kasvav vaesus, madal osalus tööturul ning keskhariduse madal tase.

Ynet News teatab, et Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur (The International Atomic Energy Agency, IAEA) leidis uraaniumi kohalt, kus väidetavalt asus Süüria salajane tuumareaktor ning mida Iisraeli õhujõud möödunud aastal pommitasid. "See polnud looduslik uraanium," väitis üks lääne diplomaat, lisades, et see võib tähendada, et uraanium oli rikastatud. Valge Maja edastas aprillis IAEA-le luureandmed, mille kohaselt on Süüria rajanud antud kohta Põhja Korea abiga tuumareaktori. Süüria välisminister väitis, et uraanium võis olla hoopis pommides, mida Iisrael oma ründeaktsioonis kasutas, kirjutab World Net Daily. Ta ütles ka, et meedia lekitused uraaniumi leiu kuuldustest antud paigas on poliitiliselt motiveeritud, et Süüriale survet avaldada.

Egiptuse naisadvokaat kutsub araablastest mehi Iisraeli naisi seksuaalselt ahistama, et sel moel juute Iisraelist lahkuma sundida, kirjutab Arutz Sheva. Al Arabiyah telekanalis edastatud intervjuus ütles naisadvokaat Nagla Al-Imam: "Minu arvates on see araablaste jaoks õiglane mäng, selles pole midagi valesti... see on uus vastupanuliikumise vorm.""Esiteks, rikuvad nemad [Israelid] meie õigusi ning "vägistavad" maad. On väga väheseid asju, mis on nii rängad, kui maa vägistamine... neil [iisraeli naistel] pole õigust mingeid nõudmisi esitada, sest see asetaks meid võrdsesse olukorda - lahkuge maalt, siis me ei vägista teid," ütles ta.

Iisraeli arheoloogid leidsid stiilse 2000 aasta vanuse kõrvarõnga, mis küüniks ka tänapäeva tippmoe standardini. Arutz Sheva kirjutab, et kõrvarõngas leiti Jeruusalemma vanalinna müüri lähedal oleva parkimisplatsi alalt. Vaatamata asjaolule, et ese leiti bütsantsiaegsest hoonest, määrati kõrvarõnga vanuseks roomaaegne periood ja ilmselt pärandati see edasi põlvest põlve. Kõrvarõngas koosneb suurest pärlist, mis on kullast raamistikus ning kahest ripatsist, mille küljes on kullaga kroonitud pärlid ning emerald. "Jeruusalemmas on väga vähe antiikseid juveele säilinud, sest ajaloo vältel toimunud linna võõrvallutuste ajal väärismetallid tihti müüdi maha või sulatati ümber," ütles Shimon Gibson, ameerika arheoloog. Ta lisas, et leitud kõrvarõngas annab palju juurde Jeruusalemma visuaalsele ajaloole...

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.