Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



LÜHIUUDISED
06.12.08  

Valitsus kiitis pühapäeval heaks peaminister Ehud Olmerti palve vabastada 250 palestiina araablasest vangi peagi saabuva moslemi püha Eil al-Adha eel, teatab Ynet News. Ettepanekule oli vastuseis mitmete ministrite poolt. "Israel on teinud piisavalt heatahteavaldusi palestiinlastele ilma midagi vastu saamata. Me ei pea vabastama terroriste niikaua kui pole tehtud edusamme püüdlustes vabastada Gilad Shalit või rahuläbirääkimistes, " ütles Knesseti liige Jakob Edery. Peaministri kabinet märkis, et tegemist on iga-aastase rutiinse zestiga selle konkreetse moslemi püha eel. Iisrael tegi samalaadse zesti kaks kuud tagasi, vabastades 198 palestiina araabia vangi, kellest kaks olid seotud iisraeli kodanike mõrvaga.

Teisipäeval mattis Iisrael Mumbai terrorirünnaku ohvreid. Rabbi Gavriel Holtzbergi ja tema naise Rivka, kelle 2-aastane poeg Moishe rünnakus ellu jäi, matusetseremoonial ütles president Shimon Peres: "Juba mitmendat päeva võlgneb kogu maailm ja kindlasti Juudi maailm vastuse kaheaastase poisi, kelle nimi on Moishe, küsimusele; me peame talle selgitama, miks tema ema mõrvati. Kõik, kellel on lapsed, peavad endale selle küsimuse esitama. Need, kellel pole kahju lastest, ei halasta ka emadele ja isadele." Kuus juuti hukkus rünnakus Chabad Hous'ile Mumbais. Kinnipeetud terrorist Azam Amir Kasab ütles politseile, et tema grupp saadeti välja kindla missiooniga rünnata iisraellasi, et neile palestiina araablaste eest kätte maksta.

Iisraeli Tsiviiladministratsiooni avaldatud andmetel on viimase aasta jooksul Juudeas ja Samaarias (Läänekallas) toimunud arvestatav majanduslik progress, teatab BICOM (Briti ja Iisraeli Kommunikatsiooni ja Uuringu Keskus). Vatsavalt raportile tõusis Juudeas ja Samaarias (Läänekallas) elavate palestiina araablaste keskmine päevapalk 24%. Töötus on langenud 3% ja kaubavahetus Iisraeli ja PA ( Palestiina Omavalitsuse ) vahel on kasvanud 35%. Oliivikasvatusest saadav sissetulek suurenes üle kahe korra võrreldes eelmise aastaga. Samuti on rohkenenud turism Juudeasse ja Samaariasse.Petlemma külastanud turistide arv on suurenenud 87% ja Jeerikot külastanud turistide arv 42%.

Iisraeli arstid päästsid 8-aastase iraagi tüdruku Alla Hasaini elu, kirjutab Ynet News. Alla, kelle nimi kurdi keeles tähendab "sümbol", sündis mitmete südame defektidega ja talle ei antud lootust elada rohkem kui aasta. Alla perekond otsis abi paljudest Iraagi haiglatest ja saatis lapse meditsiinilised dokumendid Süüriasse, Saksamaale ja Itaaliasse, kuid kodakondsus - ja finantsprobleemide tõttu pidid nad alla andma. Lõpuks jõudis perekond "vaenlase maale" Iisraeli. Pärast kahte keerulist operatsiooni iisraeli haiglas, paraneb Alla hoogsalt. Alla ema ütleb, et on väga liigutatud ja rõõmus, nähes kuidas arstid mängivad lastega ja suhtuvad neisse sõbralikult, hoolimata sellest kes nad on.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.