Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



TZIPI LIVNI TEEB ETTEPANEKU SÕJALISTE OPERATSIOONIDE ALUSTAMISEKS GAZAS
12.12.08  

Välisminister Tzipi Livni, kelle Kadima partei loodab veebruaris toimuvad valimised võita, tegi hiljuti mõned väga selged ja radikaalsed avaldused jätkuvalt Gazast lähtuva raketitule suhtes. Sellest ajast, kui 4. novembril vaherahu rikuti, on Gazast Iisraeli suunas tulistatud rohkem kui 200 kassam- ja grad-raketti. Livni väljendas hämmastust selle üle, et taolist olukorda vaherahuks nimetatakse ning tegi ettepaneku koheste sõjaliste, majanduslike ja diplomaatiliste meetmete võtmiseks Hamasi režiimi vastu Gaza sektoris. Livni ütles: "Kui Iisrael on jätnud mulje, et ta on nõrk, siis on hirm tema ees vähenenud."

Kaitseminister Ehud Barak kirjeldas Livni kommentaare kui valimistaktikat ning kordas oma seisukohta, et sõjavägi tegutseb siis, kui on õige aeg. Kõrge kaitsestruktuurides töötav ametiisik väljendas hämmastust, et see, mida Livni rahvale ütles ei langenud kokku sellega, mida ta valitsuse koosolekutel rääkinud on. Peaminister Ehud Olmert keelas igasuguse info avaldamise selleteemalisest arutelust tema, Livni ja Baraki vahel, kuid väitis hiljem, et IDF tuleb poliitilisest väitlusest välja jätta. Kolmapäeval toimunud külaskäigul raketirünnakutest räsitud Sderotis lubas Olmert rünnakutele piiri panna, kuid lisas, et seda tuleb teha õigel ajal.

Kommentaar:
Sderoti elanike jaoks on õige aeg rünnakute lõpetamiseks juba ammu möödunud ning Livni ootamatu toetus sõjalistele operatsioonidele pakub vähe lohutust. Nad on lubadusi kuulnud juba aastaid ning nad teavad ka seda, et valimiskampaaniate ajal on poliitikutel kalduvus parempoolsusele ja pärast valimist pöörduvad nad tagasi vasakule. See viimane on kummaline nähtus, mis kõneleb sellest, et Iisraeli ühiskonnas valitsevad parempoolsed vaated. Sderoti elanikele võivad valimiste ajad kahjuks tähendada ka seda, et rakettide tulistajate vastu midagi olulist ette ei võeta, kui just niinimetatud vaherahu lõppemine 19. detsembril rünnakute dramaatilist sagenemist kaasa ei too.

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.