Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HAMASI TERRORITÖÖSTUS VARISEB, KUID NENDE ÄHVARDUS SUURENEB
31.12.08  

Iisraeli Kaitseväe (IDF) operatsioon Gazas andis Hamasile tugeva löögi. Operatsiooni esimese kolme päeva jooksul tabati rohkem kui 350 sihtmärki. Sihtmärgid valiti mitmeid kuid kestnud luuretegevuse põhjal ning nende hulgas olid Hamasi vahendid: juhtimiskeskused, kassam-rakettide valmistamise töökojad ja laod, raketiheite positsioonid ja punkrid, relvade väljatöötamiseks kasutatavad laborid, relvadesmugeldamiseks mõeldud tunnelid ja administratiivhooned, mida kasutati terrorismi planeerimiseks. Sihtmärkide hulgas olid ka Islamistlik Ülikool, kus tegeldi relvade väljatöötamisega ning mošee, mis oli tähtsaks Hamasi liikmete kohtumispaigaks.

Iisrael alustas operatsiooni pärast seda, kui Hamas keeldus 19. detsembril lõppenud habrast vaherahu pikendamast ning korraldas raketisaju Iisraeli linnadele Sderotile, Aškelonile, Netivotile ja neid ümbritsevatele aladele. Ainuüksi jõuluõhtul tulistati vähemalt 80 raketti Iisraeli tsiviilobjektide pihta. Viimaste nädalate rünnakutes hukkus neli iisraellast ja kümned said haavata. Iisraeli operatsiooni algusest saadik on Iisraeli suunas tulistatud umbes 250 raketti, mida on palju vähem kui IDF esialgu prognoosis. Iisraeli analüütikud usuvad, et selle põhjuseks on asjaolu, et Iisraeli rünnakud terrori infrastruktuurile on olnud edukad, kuid nad hoiatavad, et Hamas on ikka veel võimeline tulistama iga päev sadu rakette.

Gazast tulnud teadete järgi on see rünnak nõudnud praeguseks umbes 300 inimelu. Piirkonnas tegutsevate inimõiguste aktivistide andmeil on hukkunutest 50 tsiviilisikud. Hamasi pressiesindaja tõotas kättemaksu ning esitab üleskutseid Iisraelis enesetapurünnakute läbiviimiseks ning Iisraeli poliitiliste liidrite mõrvamiseks. Hamasi televisioonis esitleb terroriorganisatsioon ennast kangelasliku iisraellaste tapjana. Verd tilkuvate pealuude juurde näidatakse teksti: "Saatke nad põrgusse! Rebige nad tükkideks! Saatke nad kassam-raketiga põrgusse."

Kaitseminister Ehud Barak teatas, et operatsioonide põhieesmärgiks on riigi lõunaosa turvalisuse tagamine ning andis mõista, et see võib võtta aega. Siiani on operatsioon seisnenud vaid õhurünnakutes, kuid Barak väitis, et kui vaja, siis saadetakse sinna ka maaväed. Tehakse ettevalmistusi maavägede sissetungiks, kuid ei ole veel kindel, kas see teoks saab. IDFi pressiesindaja ütles, et IDF jätkab, laiendab ja tugevdab oma terrorivastast operatsiooni nii palju kui vaja. Ta lisas: "Iisraeli sõjalise vastulöögi eest vastutavad ainuüksi Hamasi valitsuse juhid ja tegelased, kes käivitavad terrorit tihedasti asustatud keskustest."

Copyright 2008 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.