Harta Kogudus Usumaailm  Harta pood                       

 

Iisrael
Maailm
Huvitavad inimesed
Taevamuusika
Taevamanna
Õpituba
Arhiiv
Kontakt
Koju
In English

Õpitoas täna:
Rick Joyner - Kõrgeim kutsumine





KOJU » ARHIIV »



HAMASI TAKTIKA: VARJUDA TSIVIILELANIKE TAHA JA SÜÜDISTADA INIMESTE HUKKUMISES IISRAELI
10.01.09  

Kui Iisraeli praegust operatsiooni Gazas alustas, oli maailma arvamus, kui mitte just Iisraeli aktsioone toetav, siis vähemalt mõistev. See mõistmine väheneb iga päevaga ning praegu kostub kriitilisi ja koguni mürgiseid hääli. Taas esitatakse väiteid ebaproportsionaalse jõukasutuse, inimõiguste rikkumise ja koguni süütute tsiviilelanike massimõrvade korraldamise kohta Iisraeli poolt. See on veider, kuna tegelikud faktid ei toeta sellist vaatenurga muutust, pigem vastupidi.

Hamas on ikka seesama terroriorganisatsioon, mis kahe nädala eest. Terroristid tulistavad endiselt valimatult rakette Iisraeli tsiviilelanike pihta ning nende liidrid räägivad jätkuvalt, et tuleb luua maailm, "kus ei ole sioniste". Viimased kaks nädalat on vaid kinnitanud ja täiendanud pilti kuritahtlikust organisatsioonist, mis ei austa inimelusid ega rahvusvahelisi seadusi. Oma tsiviilelanike küüniline kasutamine eespool kirjeldatud viisidel ning oma poliitiliste opponentide kohtlemise viis (vaata allpoololevat teksti) osutavad, et selle organisatsiooni liikmetel puudub igasugune moraal.

Suhtumine on praegu muutunud Gazast saadetud telekaadrite tõttu. Pildid on tõepoolest piinarikkad ning Gazas on hetkel palju kannatusi. Need kannatused on Hamasi ideoloogia ja sõdimismeetodite otseseks ning traagiliseks tagajärjeks. Kannatused ei jäta kedagi ükskõikseks ja on kurvastavad ning julgustada tuleb iga sammu nende ärahoidmiseks ja vigastatute abistamiseks. Kahe poole kannatuste võrdlused ega relvastuse võrdlus ei näita siiski, kes õiglast sõda peab. Konflikti põhjuse leidmiseks tuleb ilmtingimata vaadata kaugemale tagajärgedest. Algatuseks, Hamasi harta on koht, kust otsida põhjust.

Pärast ülalkirjeldatud vahejuhtumit UNRWA koolis korraldas IDF uurimise, et teha kindlaks, mis juhtus ja kuidas selliseid asju tulevikus vältida saab. Paljud poliitikud ja diplomaadid mõistsid Iisraeli tugevasti hukka "ebaproportsionaalse reageeringu" eest. Kokkuvõttes on tõenäoline, et sellised juhtumeid tuleb Hamasi sõjapidamise meetodite tõttu veelgi ette.

Huvitav on siiski märkida, et keegi ei ole nõudnud Hamasi tegude uurimist, samuti ei ole Hamasi sees keegi kutsunud üles sõjapidamise meetodeid uurima. Enamus inimesi peab sellist väidet koguni absurdseks: miks peaks eeldama Hamasilt rahvusvaheliste konventsioonide täitmist? Kuid huvitav, miks see nii on ja kuidas see peaks mõjutama meie arusaamist praegusest konfliktist. Samad inimesed, kes ei oota Hamasilt sõjapidamise aktsepteeritavate reeglite järgimist, süüdistavad Iisraeli iga Gaza tsiviilisiku surmas. Esiteks vabastavad nad Hamasi reeglite täitmisest ja siis keelduvad nägemast seost Hamasi vägivalla, näiteks tsiviilelanike kasutamise, ja hukkunute arvu vahel. Võimatu on neid asju ühildada.

Copyright 2009 Word of Life Israel.




Soovita sõbraleSoovita sõbrale

Prindi artikel Prindi artikkel




Charismata Ministries
COPYRIGHT 2006 ©
Informatsiooni sellel leheküljel tohib kasutada ainult isiklikuks tarbeks.
Kõik muu kasutus/paljundamine võib toimuda ainult "Usumaailma" kirjalikul loal.